Ανακοινώσεις

Ο αγώνας των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ θα είναι νικηφόρος!

Δεν θα κουραστούμε, ούτε θα υποχωρήσουμε. Για μία ακόμα φορά η αναφορά μας στη ΛΑΡΚΟ έχει το χαρακτήρα της επισήμανσης ότι πρόκειται για έγκλημα.

        Στο προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τη μεγάλη τους ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στην ΛΑΡΚΟ και για το μέλλον τόσο της επιχείρησης όσο και των ίδιων που το βλέπουν ζοφερό. Πριν από λίγες μέρες ήρθε σε γνώση των εργαζομένων σχεδιασμός της κυβέρνησης για το τι μέλλει γενέσθαι σε σχέση με το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και την απόλυση του συνόλου των εργαζομένων.

        Σε αυτά τα στοιχεία σημειώνουμε τη δήλωση εκπροσώπου του ΥΠΕΝ  που αναφέρονται σε διάλυση του εργοστασίου και πώληση σκραπ, ταυτόχρονα τη δήλωση του υπουργού  Σταϊκούρα  ότι δεν υπάρχει επενδυτής την ίδια ώρα που είναι γνωστό ότι υπάρχει προτιμητέος επενδυτής από την ειδική διαχείριση,  δείχνει ξεκάθαρα ότι τα 500 εκατομμύρια που διατέθηκαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα τέθηκαν για να οδηγηθεί η ΛΑΡΚΟ στο κλείσιμο και να απολυθούν το σύνολο των εργαζομένων.

       Για αυτό ο μόνος χαρακτηρισμός που μπορεί να αποτυπώσει την αλήθεια στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι πρόκειται για ένα έγκλημα και μάλιστα προδιαγεγραμμένο.

        Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Αύριο 28 Μάρτη θα βρίσκονται στην Αθήνα για να διαδηλώσουν μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών την αντίθεσή τους για αυτά που συμβαίνουν στο χώρο τους, μαζί τους  θα είναι ο λαός της Στερεάς και ο λαός της Αθήνας εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και με απαίτηση να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ, να ανάψουν τα καμίνια  και να συνεχίσει να λειτουργεί,  να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του, να μην οδηγηθεί κανένας στην ανεργία για να μη ζήσουν οι 5 νομοί  φαινόμενα εξαθλίωσης, ερημοποίησης και μαρασμού.

        Απ την πλευρά μας ως Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας καλούμε το λαό της Στερεάς να είναι σε επαγρύπνηση το επόμενο διάστημα γιατί αν οι εξελίξεις οδηγηθούν σε αυτό που προδιαγράφουν  αντικειμενικά πρέπει ενταθεί η αλληλεγγύη η στήριξη στους εργαζόμενους στην πάλη που κάνουν να μην περάσουν τα επαίσχυντα σχέδια της κυβέρνησης.

        Με την προτροπή αύριο να βουλιάξει η Αθήνα από το λαό που θα παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ θέλουμε να δώσουμε και ένα μήνυμα ότι δεν μπορεί να περάσει σε καμία περίπτωση στη συνείδηση του λαού ότι μπορεί κάποιοι να  απεργάζονται σχέδια στην πλάτη των εργαζόμενων στην πλάτη του λαού ξεπουλώντας τον πλούτο που ο ίδιος έχει παράξει.

     Ο αγώνας των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ θα είναι νικηφόρος!

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Εργατική Πρωτομαγιά: Παγκόσμιο σύμβολο εργατικών λαϊκών αγώνων

efthia

Τη Μ. Τετάρτη στην πλατεία Διάκου η συγκέντρωση του ΕΚΠΕΦ για την Πρωτομαγιά

efthia

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για ανοιχτή ΛΑΡΚΟ

efthia
Φόρτωση....