Ελλάδα

Πέθανε ο μεγάλος τραγουδιστής Βασίλης Καρράς…

Θρήνος για το ελληνικό πεντάγραμμο, καθώς έφυγε από τη ζωή  σε ηλικία 70 ετών ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

Ο Βασίλης Καρράς (πραγματικό όνομα Βασίλης Κεσογλίδης) «έφυγε» λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου ενώ νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη, όπου έδινε μάχη με τον καρκίνο .

Γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του που με τη βραχνή φωνή του άφησε ανεξίτηλο το μουσικό του στίγμα. Ο Βασίλης Καρράς είχε δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία.

Όταν ήταν 10 ετών πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι.

Στην προσωπική του ζωή, ο Βασίλης Καρράς μετρούσε περισσότερα από 40 χρόνια γάμου δίπλα στη σύζυγό του, Χριστίνα με την οποία είχαν αποκτήσει μαζί μια κόρη την οποία πάντρεψαν το 2019.

 

Η μάχη με τον καρκίνο

Τον Μάρτιο του 2022, ο Βασίλης Καρράς κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε γνωστό κέντρο διασκέδασης στο Ηράκλειο της Κρήτης αισθάνθηκε μια έντονη αδιαθεσία και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο. Ο τραγουδιστής που αντιμετώπιζε χρόνιες παθήσεις, πήρε εξιτήριο μια μέρα μετά και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντήσει τον γιατρό του που είχε αναλάβει την παρακολούθηση της υγείας του τα τελευταία χρόνια.

Λίγους μήνες μετά και πιο συγκεκριμένα στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει τότε γνωστά, το χειρουργείο είχε προγραμματιστεί 1,5 μήνα νωρίτερα και αυτός ήταν και ο λόγος που ακυρώθηκε η συνεργασία του με την Πάολα.

Το χειρουργείο αυτό είχε στεφθεί με επιτυχία ωστόσο, λίγο αργότερα ο Βασίλης Καρράς νόσησε από κορωνοϊό γεγονός που σε συνδυασμό με τα ήδη βεβαρημένο ιστορικό υγείας του οδήγησε σε διάφορες επιπλοκές που εξασθένησαν τον οργανισμό του και οδήγησαν στον θάνατό του.

 

Το σπουδαίο βιογραφικό του

Ο Βασίλης Καρράς υπήρξε πρωταγωνιστής στην ελληνική λαϊκή μουσική σκηνή για χρόνια. Σε ηλικία 16 ετών έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων.

Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων τον κέρδισε το τραγούδι. Οι δίσκοι του έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη», που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής, ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

Έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο.

Επίσης, ήταν συνθέτης και στιχουργός και έχει γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού -μια ιδιότητα του που πολλοί δεν γνώριζαν.

Το 1980 δημοσίευσε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Παράγκες και παλάτια», ο οποίος γνώρισε μεγάλη απήχηση στον κόσμο που τον αγάπησε και ακόμη και τώρα διασκεδάζει με τα τραγούδια του.

Μετέπειτα οι δίσκοι και τα τραγούδια του Βασίλη Καρρά έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι και μέσα σε πολύ λίγα χρονιά εκείνος κατάφερε να αποτελεί για το κοινό του τον νούμερο ένα λαϊκό τραγουδιστή της Ελλάδας. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο μιας και ο Βασίλης Καρράς ήταν ταλαντούχος από μικρός.

Κάποιοι από τους χρυσούς και πλατινένιους δίσκους του Βασίλη Καρρά φέρουν τους τίτλους «Αποκλειστικά για σένα», «Λέγε ό,τι θες», «Γιατί να χωριστούμε», «Μη χαθείς», «Πως τολμάς», «Τηλεφώνησε μου», «Γύρισε» και «Με έχεις κάνει αλήτη».

Υπάρχουν όμως και αλλά εξίσου μελωδικά και κεφάτα τραγούδια του λαϊκού καλλιτέχνη όπως «Ποια με καταράστηκε», «Φαινόμενο», «Άστη να λέει».

Χρόνια στην ελληνική δισκογραφία ο Καρράς υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες του νέου λαϊκού κύματος που ήρθε την δεκαετία του ’80 και διήρκεσε όλη την δεκαετία του ’90, με τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό του και δεκάδες τραγούδια που πλέον έχουν μείνει κλασικά.

Σχετικές αναρτήσεις

Εορταστικό ωράριο από σήμερα στα καταστήματα ενόψει Πάσχα

efthia

Αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας

efthia

Λασποβροχές και αυξημένη Αφρικάνικη σκόνη σήμερα στην Ελλάδα

efthia
Φόρτωση....