Ιστορία

Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία: 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

    50 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο ΖΕΙ για να μας υπενθυμίζει τους αγώνες του χθες, να δίνει φωνή και προοπτική στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα για Εθνική Ανεξαρτησία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, Κοινωνική Απελευθέρωση.
Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο σκληρή, επικίνδυνη και αυταρχική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Μια κυβέρνηση που έχει οδηγήσει το λαό στην εξαθλίωση με την ακρίβεια, τον “ασυγκράτητο” πληθωρισμό, την ενεργειακή φτώχεια τους μισθούς πείνας.
Μια κυβέρνηση που απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς, υπονομεύει το δημόσιο σύστημα υγείας, την παιδεία την αξιοπρεπή εργασία και σαρώνει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και ελευθερία με την καθημερινή παραβίαση των δικαιωμάτων, την αποχαλίνωση της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας ,όπως πρόσφατα καταδείχθηκε με έναν ακόμη νεκρό από
πυρά αστυνομικού στη Βοιωτία, εκχωρεί τους φυσικούς πόρους, ξεπουλά την δημόσια περιουσία.
Μια κυβέρνηση που ανέχεται και καλύπτει την εγκληματική δράση των νεοφασιστικών ομάδων, που επιχειρεί να εμπλέξει την χώρα μας στα εγκλήματα πολέμου του καθεστώτος Νετανιάχου με την πρόσφατη προκλητική επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ και την επονείδιστη αποχή από την ψήφιση στον ΟΗΕ ψηφίσματος για την εκεχειρία και τις ανθρωπιστικές διόδους.
50 χρόνια μετά, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για να φύγουν οι βάσεις και οι Αμερικάνοι, δίνουν πνοή στον αγώνα ενάντια στις ΗΠΑ το ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στην πολεμική απειλή και εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδιά τους.
Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού να αποκτήσει πατρίδα, την ώρα που το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ κλιμακώνει την επίθεση με μια επιχείρηση γενοκτονίας, σφαγιάζοντας αμάχους και μικρά παιδιά στη Γάζα.
Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η σφαγή στην Παλαιστίνη -πατρίδα με τους Παλαιστίνιους στα σύνορα από το 1967.
Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα. Μπορούν να ανατρέψουν τις πολιτικές της φτώχειας ,της αυθαιρεσίας, της καταστολής, της καταστροφής του περιβάλλοντος, της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των Αμερικανό-νατοϊκών στην περιοχή μας.
Το Πολυτεχνείο μας καλεί στο δρόμο του συλλογικού αγώνα για την ανατροπή όλων αυτών των πολιτικών που μας κλέβουν τη ζωή.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου θα είναι πάντα ο φάρος των αγώνων μας. Απόδειξη ότι και οι πιο μεγάλες ανατροπές είναι δυνατές ,αν ο λαός παλεύει ενωμένος ,αποφασισμένος με προοπτική μια καλύτερη, πιο δίκαιη κοινωνία.
Αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε!

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ….

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!!

Σχετικές αναρτήσεις

Εκδηλώσεις στη μνήμη του Αθ. Διάκου σε Αλαμάνα και Κομποτάδες

efthia

Επετειακές εκδηλώσεις «Αθ. Διάκος – Ύμνος στην Αθανασία» στη Λαμία

efthia

Σαν σήμερα ο ήρωας Ευαγόρας Παλληκαρίδης απαγχονίζεται από τους Άγγλους δυνάστες

efthia
Φόρτωση....