Πολιτική

Παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση Παπασταύρου και Μπρατάκος!

Ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους αργά σήμερα το απόγευμα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία κάνοντας αποδεκτές τις παραιτήσεις.

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν ότι η συμμετοχή σε μία κοινωνική εκδήλωση πέρασε το λάθος μήνυμα προς τα έξω, ενώ σύμφωνα με τον Alpha, o κ. Μητσοτάκης εισερχόμενος στο κοινοβούλιο ερωτήθηκε σχετικά και απάντησε: «Αυτά έχει η πολιτική».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανέφερε:
«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

Με βάση τις πηγές του Μαξίμου, η συνάντηση αυτή, δεν πέρασε απαρατήρητη από τον πρωθυπουργό, και είναι δεδομένο ότι υπήρχε ενόχληση. Και οι δύο θέλησαν να διευκολύνουν τον πρωθυπουργό με τις παραιτήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο υπουργοί βρέθηκαν στο σπίτι επιχειρηματία και ιδιοκτήτη εφημερίδας με αφορμή την ονομαστική γιορτή του, την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ αποφάσιζε λόγω του δημοσιεύματος της εφημερίδας για αλλοίωση ηχητικού για τα Τέμπη, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

Ανδρουλάκης: Έπιναν ποτάρες και κάπνιζαν πούρα

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και κατά τη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά και στη σημερινή λέγοντας χαρακτηριστικά: «κ. Πρωθυπουργέ το βράδυ της Κυριακής είχατε στείλει τα στελέχη σας να πίνουν ποτά με τον εν λόγω επιχειρηματία και να καπνίζουν τα πούρα τους. Ή μήπως τους στείλαμε εκεί να καπνίσουν την ”πίπα της ειρήνης” με τον επιχειρηματία;».

Μάλιστα, λίγο νωρίτερα σήμερα από το βήμα της Βουλής, το θέμα είχε θίξει και ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος που κατηγόρησε τους δύο υπουργούς ότι συμμετείχαν σε κοινωνική εκδήλωση με επιχειρηματία δίνοντας εικόνα αλαζονείας – που όπως είπε – επικρατεί στην κυβέρνηση.

Οι αναφορές Μαρινάκη – Βορίδη στο θέμα

Σημειώνεται πως χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είχε τονίσει πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, πήγε στη Βουλή θέλοντας να φέρει ως αντιπερισπασμό ένα θέμα που δημιούργησαν δημοσιεύματα για κοινωνικές συναντήσεις και να πετάξει λάσπη στην κυβέρνηση.

Έτσι, προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα που άνοιξε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ότι οι υπουργοί Παπασταύρου και Μπρατάκος συναντήθηκαν με τον επιχειρηματία, τον οποίο φέρουν να έχει συμμαχήσει ο ίδιος «για να χτυπήσει την κυβέρνηση επειδή είναι ισχυρή».

Ο Μάκης Βορίδης, χαρακτήρισε «κοινωνικές» τις επαφές των δύο υπουργών με τον επιχειρηματία «που δεν παρήγαγαν αποτέλεσμα», ενώ οι επαφές Ανδρουλάκη με το συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα, παρήγαγαν το αποτέλεσμα της πρόκλησης πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. «Λύστε τα μεταξύ σας. Είστε έκθετοι σε αυτό το σημείο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας απευθυνόμενος σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές αναρτήσεις

Σαρακιώτης: Η Ν.Δ. δίνει τη χαριστική βολή στη Θεσσαλία

efthia

Δυσλειτουργία Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου

efthia

Εισήγηση Γ. Κοτρωνιά στη Βουλή για το Σ/Ν του υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας

efthia
Φόρτωση....