Απόψεις

Πολύ επικίνδυνες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Τα αντίποινα του Ιράν με την εναέρια επίθεση κατά των Ισραηλινών την περίμεναν όλοι. Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στον ασίγαστο πόλεμο στις περιοχές της Παλαιστίνης,  Συρίας και Λιβάνου που διεξάγει, για δεκαετίες, το Ισραήλ. Έχει, μάλιστα, ισχυρή ηθική, στρατιωτική και διπλωματική στήριξη των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της -της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης- που αναγνωρίζουν το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα».

Δηλαδή να έχει το ελεύθερο να παραβιάζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ, να τρομοκρατεί τα γειτονικά του κράτη, να διεξάγει σήμερα επιχείρηση γενοκτονίας, να είναι κατακτητής εδαφών της Παλαιστίνης 75 χρόνια τώρα.

Η κατάσταση στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή, στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο, έχει οξυνθεί, τα τελευταία χρόνια, με τη συσσώρευση τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων στο χώρο, με «θερμά επεισόδια», στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών των «μεγάλων παικτών» για την πρωτοκαθεδρία στον πλανήτη. Διαμορφώνουν έτσι τις προϋποθέσεις για διεύρυνση και γενίκευση του πολέμου που θα βάλει σε δίνη μεγάλων κινδύνων τους λαούς της περιοχής και, φυσικά, τον ελληνικό, αφού οι, μέχρι τώρα, κυβερνήσεις του και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου τον έχουν εμπλέξει σε όλα τα παραπάνω. Όπως, βέβαια, κάνουν και με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ απαιτεί να αναγνωριστεί και επίσημα το Παλαιστινιακό Κράτος από την Ελλάδα, σύμφωνα με το, από το 2015, ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ των κομμάτων της ελληνικής Βουλής. Απόφαση που, απ’ ό,τι φαίνεται, τα περισσότερα την ψήφισαν υποκριτικά και, κατόπιν, πολύ βολικά, τη «λησμόνησαν», μια και οι στρατηγικές επιλογές της ντόπιας κυρίαρχης τάξης άλλα επιτάσσουν.

Ακόμα, το Παράρτημά μας απαιτεί από την κυβέρνηση της ΝΔ να αποσύρει τη στήριξή της στο Ισραήλ, το κράτος-τρομοκράτη της Μ. Ανατολής. Να ξεμπλέξει τη χώρα από κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο ή επέμβαση. Να κλείσει τις αμερικανονατοϊκές βάσεις και να φέρει πίσω τους «Πάτριοτ» και την ελληνική φρεγάτα που παίρνει μέρος στην ευρωενωσιακή «Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ».

Ε, λοιπόν, ΟΧΙ! Τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, την ελληνική νεολαία, δεν τα ετοιμάζουμε για «κρέας στα κανόνια». Δεν τα μεγαλώνουμε για να γίνουν καύσιμη ύλη στα συμφέροντα κανενός μεγάλου ή μικρού ιμπεριαλιστή. Θέλουμε και αγωνιζόμαστε να ζήσουν ειρηνικά, απαλλαγμένα από τη βαρβαρότητα ενός συστήματος που τρέφεται από την εκμετάλλευση και γεννάει φτώχεια,  πολέμους, προσφυγιά.

  Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ

Σχετικές αναρτήσεις

Πρόεδρε-κομματάρχες, τώρα θα βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στην τουρκοδιζωνική σας! Δεν θα τουρκέψουμε!

efthia

Μισός αιώνας βάρβαρης Τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο – Οι στρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας

efthia

Αλγερία: Καλλιέργεια σιταριού στη Σαχάρα

efthia
Φόρτωση....