Auto Moto

Ράλι Ακρόπολις 2023: Μια μοναδική βιωματική εμπειρία!

Η ΕΚΟ, Χορηγός Ονόματος και Μεγάλος του αγώνα, πρόσφερε σε δημοσιογράφους και συνεργάτες της από όλη την Ευρώπη τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας ειδικής διαδρομής του Ράλι Ακρόπολις 2023 από την άνεση μιας «τέντας φιλοξενίας» που στήθηκε ειδικά για την περίσταση.

Η σχεδίαση του όλου εγχειρήματος ξεκίνησε αρκετούς μήνες νωρίτερα, με την επιλογή της τοποθεσίας, που έπρεπε να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές: εύκολη πρόσβαση, μεγάλη και επίπεδη έκταση, σημείο με δυνατό θέαμα, και ασφαλές.

Η επιλογή του τόπου, συνυπολογίζοντας και το χρόνο, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Εκατοντάδες άνθρωποι θα ξεκινούσαν από διαφορετικά μέρη και όλοι θα έπρεπε να βρεθούν στο VIP Hospitality της  ξεκούραστοι και σε συγκεκριμένο χρόνο.

Εν τέλει επελέγη η ε.δ. «Λιβαδειά» και ειδικότερα το χλμ. 11,69. Τους καλεσμένους στο χώρο φιλοξενίας υποδέχθηκαν στελέχη της ΕΚΟ και καλωσόρισε η Motorsport Greece, ως διοργανωτής του αγώνα.

Κατά την παραμονή τους στο χώρο, οι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες της ΕΚΟ συμμετείχαν σε δραστηριότητες υπό τους ήχους μουσικής από DJ, γεύτηκαν ελληνικά φαγητά και βέβαια παρακολούθησαν την εξέλιξη του αγώνα από το κανάλι WRC+.

Όλα αυτά, δίπλα σε στάνες και αγρολιβαδική περιοχή σε ένα σημείο μοναδικής ομορφιάς, γεμάτο σχίνους, πουρνάρια και κουμαριές. Μάλιστα, οι καλεσμένοι χρειάστηκε να περπατήσουν 800 μ. για να προσεγγίσουν το σημείο, πράγμα που τους έδωσε τη δυνατότητα να βιώσουν την επαφή με τη φύση. Το… κυρίως μενού βέβαια ξεκίνησε με τις διελεύσεις των αυτοκινήτων. Αρχικά το «000», μετά το «00», το «0». Την ίδια ώρα, κοντά στο VIP Hospitality προσγειώθηκε το ελικόπτερο ασφαλείας με τον Λώρη Μελετόπουλο, βάσει του πλάνου ασφαλείας του αγώνα.

Αναμενόμενα από τα πρώτα περάσματα των αγωνιστικών αυτοκινήτων το ενδιαφέρον εκτοξεύθηκε. Το αυτοκίνητα εμφανίζονταν γλιστρώντας θεαματικά σε μια αριστερή κατηφορική λασπωμένη στροφή με αρνητική κλίση, συνέχιζαν σε κατηφόρα, φρέναραν οριακά εμπρός από τους θεατές, άλλαζαν πορεία και γωνίες, διέρχονταν εμπρός από έναν υποσταθμό ρεύματος και χάνονταν στο δάσος «βρυχώμενα». Κάθε πέρασμα συνοδευόταν από απευθείας περιγραφή για τους παρευρισκόμενους.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο συγκεκριμένος τόπος δεν ήταν, παρά ακόμα ένα σημείο της υπέροχης ελληνικής φύσης και ακριβώς στην ίδια κατάσταση «παραδόθηκε» μετά το πέρας του αγώνα.

Ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της HELLENiQ ENERGY, Σωτήρης Αναστασιάδης σχολίασε: «Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια μοναδική εμπειρία για καλεσμένους από όλες τις χώρες όπου έχουμε παρουσία, με απόλυτη ασφάλεια. Δεν είναι εύκολο να βρεθεί ένας χώρος με αυτές τις προδιαγραφές. Μας βοήθησε πολύ η διοργάνωση σ’ αυτό. Το όλο εγχείρημα εξελίχθηκε σε μια πολύ μεγάλη πρόκληση, δεδομένων των δύσκολων καιρικών συνθηκών κατά τις ημέρες που κατασκευάζαμε το χώρο φιλοξενίας. Στο τέλος, μείναμε όλοι ικανοποιημένοι βλέποντας ότι το κοινό ενθουσιάστηκε από αυτή την εμπειρία».

Σχετικές αναρτήσεις

Πέντε μήνες έμειναν για το Ράλι Ακρόπολις 2024

efthia

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το «Goulinas Volcano Enduro»

efthia

Μίνι σειρά ντοκιμαντέρ για την καταγραφή της 70χρονης ιστορίας του Ράλι Ακρόπολις

efthia
Φόρτωση....