Αυτοδιοικητικές εκλογες 2023

Γιώργος Ποντίκας: Οραματίζομαι τη Λαμία του 2030…

Μια πόλη σύγχρονη, πράσινη, ασφαλή, με λιγότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση, που θα σέβεται τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες.
Μια πόλη που έχει φροντίσει με σοβαρές υποδομές για την προστασία των πολιτών της από τα ακραία πλέον καιρικά φαινόμενα, από παραβατικούς ανθρώπους και πράξεις και που μεριμνά για την προστασία των ζώων.

Που έχει συμβάλει με τα κατάλληλα κίνητρα στην προσέλκυση και στελέχωση επιστημόνων και ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο της.

Που έχει δώσει προτεραιότητα στην μεταμόρφωση των σχολικών κτιρίων, σε χώρους προσεγμένους με χρώματα, φως, πειραματικές και διαδραστικές δραστηριότητες και  που θα συνδυάζουν το τρίπτυχο Ασφάλεια-Τεχνολογία-Αξιοπρέπεια.

Με παιδιά χαρούμενα που προσμένουν να πάνε σχολείο. Με αντιπροσωπείες μαθητών που θα έχουν πρόσβαση στη δημοτική αρχή για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να προτείνουν λύσεις. Με εφήβους που θα έχουν λόγο σε αποφάσεις που τους αφορούν.

Που διαθέτει μία αναβαθμισμένη δημοτική βιβλιοθήκη. Άλλωστε οι βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο αποτελούν το “νοσοκομείο του πνεύματος”. Στα βιβλία σπεύδουμε όταν θέλουμε να βρούμε λύσεις στα διάφορα προβλήματα της καθημερινότητας και να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Και για τους λάτρεις της τεχνολογίας, φαντάζομαι την ενσωμάτωση της, ως υπηρέτη της γνώσης, μέσω tablet και εφαρμογών που δίνουν την δυνατότητα για ψηφιακή μάθηση.

Θα ήθελα να ζω σε μία κοινωνία που φροντίζει τους ανθρώπους που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία. Στόχος μας είναι η ενεργοποίηση τους μέσα από οργανωμένες εθελοντικές & κοινωνικές δράσεις, οι οποίες θα τους προσφέρουν ποιότητα και αναψυχή στον ελεύθερο χρόνο τους.

Όραμα μου είναι ο ευλογημένος αυτός τόπος με την τόσο πλούσια πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά να πάρει τη θέση που του αξίζει στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας.  Θερμοπύλες, Γέφυρα του Γοργοποτάμου, Μονή Αγάθωνος, Αστεροσκοπείο Υπάτης, Κάστρο & Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας είναι κάποια από τα αξιοσημείωτα τοπόσημα της περιοχής μας που θα μπορούσαν συνδυαστικά με πολιτιστικές δράσεις, αναπαραστάσεις και αναβίωση εθίμων να αποτελέσουν πόλο έλξης επαναλαμβανόμενων τουριστών.

Σε ότι αφορά τις ιαματικές πηγές, αυτό το δώρο της φύσης στην περιοχή μας, θεωρώ υποχρέωση μας να τις αξιοποιήσουμε και να αναβαθμίσουμε τις περιοχές που τις περιβάλλουν και γιατί όχι να κυνηγήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα έφερναν ενδεχομένως μία σχολή ιαματικής ιατρικής στον τόπο μας. Ο τουρισμός υγείας κι ευεξίας στον κόσμο είναι ένα νέο σχετικά είδος τουρισμού με αυξανόμενες τάσεις! Η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών μπορεί να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες και έσοδα, ενώ ταυτόχρονα θα άνοιγαν νέες θέσεις εργασίας.

Ως ενεργός πολίτης και επιχειρηματίας, θέλω να δω την Λαμία να ανθίζει οικονομικά και να παρέχει θέσεις εργασίας στους ανθρώπους της, στους νέους που την εγκαταλείπουν για άλλες πατρίδες αφού δεν μπορεί να τους παρέχει επαγγελματική αποκατάσταση κι εξέλιξη.

Η λύση είναι μία…ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ…Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη γεωγραφική μας θέση ως κέντρο της Ελλάδας και να δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις εκείνες ώστε να γίνουμε κόμβος επιχειρηματικότητας και επενδύσεων.

Η προεκλογική περίοδος πάντα κρύβει κινδύνους. Η μικροπολιτική και τα μικροσυμφέροντα των ευκαιριακών επιτήδειων, μπορούν να προκαλέσουν εντάσεις. Όμως, μετά την 8η Οκτωβρίου θα ήθελα αυτή η ένταση να μετασχηματιστεί σε μια δημιουργική συνεργασία. Το λέω, γιατί ξέρω πως σε κάθε συνδυασμό υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι, επιστήμονες και προσωπικότητες που μόνο καλό μπορούν να προσφέρουν.
Και αν με ρωτήσει κάποιος πως τα οραματίζεσαι όλα αυτά, θα πω το εξής:
Με πολύ δουλειά από την επόμενη κιόλας των εκλογών του 2023!
Η «Δύναμη Ανάπτυξης για την Λαμία» είναι ο συνδυασμός στον οποίο έχουν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες χιλιάδες συμπολίτες μας, προκειμένου ο τόπος μας να γυρίσει σελίδα. Να βαδίσει επιτέλους στον δρόμο της Ανάπτυξης.
Ο συνδυασμός μας έχει μια “μαγική” συνταγή. Το μίγμα είναι απλό, αλλά συνάμα και σπάνιο. Δεν εξαρτάται από κομματικούς μηχανισμούς. Δεν υπακούει σε συμφέροντα. Δεν ρίχνει κρυφές… ματιές σε συγκεκριμένους πολιτικούς φορείς. Υπεράνω κομμάτων, άνευ πολιτικών και οικονομικών εξαρτήσεων.

Η Λαμία έχει θαυμάσει τα τελευταία χρόνια ικανούς ρήτορες. Ανθρώπους που ξέρουν να χειρίζονται την γλώσσα, την τέχνη της επικοινωνίας. Αλλά δυστυχώς, χωρίς ουσία! Το άσπρο πολλές φορές έγινε μαύρο, αλλά και το αντίστροφο. Δεν θέλουμε, δεν αντέχουμε άλλο, βαρύγδουπα προεκλογικά λόγια και μετεκλογική απραξία.

Καλά τα κοστούμια, οι χειραψίες, οι φωτεινές φωτογραφίες και τα αστραφτερά χαμόγελα. Όμως οι καιροί απαιτούν να βάλουμε τις φόρμες εργασίας μας. Πρώτοι από όλους εμείς. Εμείς που θέλουμε να εκπροσωπούμε τους συνδημότες μας στο δημοτικό συμβούλιο από την θέση της δημοτικής αρχής και να τους κοιτάζουμε στα μάτια με ειλικρίνεια και όχι να τους γυρίζουμε την πλάτη. Το οφείλουμε στα χιλιάδες μικρά και νέα παιδιά που σκέφτονται αν θα εγκαταλείψουν αυτή την πόλη. Σκοπός μας είναι να τους δώσουμε τα κίνητρα να παραμείνουν.
Δεν τα λέμε όλα αυτά από την φαντασία μας. Έχουμε ανοιχτά τα αυτιά και τα μάτια μας. Ακούμε τους ανθρώπους που μας μιλάνε. Τους βλέπουμε να προβληματίζονται και να αναζητούν μια λύση σε έναν… βαλτωμένο τόπο!
Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους και προχωράμε μπροστά.

Και κάτι ακόμη. Τάσσομαι στο πλευρό του Πανουργιά Παπαϊωάννου. Ενός ανθρώπου που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο για την πόλη μας. Για μια νέα μάχη, πέραν αυτής που δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε με επιτυχία στον ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ. Προσωπικά πιστεύω πως παρά τον χαμένο χρόνο, μπορούμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον. Και σας μιλάω ως Γιώργος Ποντίκας. Το χρωστάω στις δυο κόρες μου, Ανδριάνα και ΑγάπηΤο χρωστάω όμως και στα παιδιά όλων μας. Στους αυριανούς πολίτες μας.

Πρέπει να τους δώσουμε μια εύφορη γη.

Γη ικανή να πατήσουν, να χτίσουν και να δημιουργήσουν.”

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκύκλιος για την ορκωμοσία των νέων Δημοτικών αρχών

efthia

Ζεκεντές ή Λιόλιος – Συκιώτης ή Κυρμανίδης

efthia

Στις κάλπες σήμερα 84 δήμοι και 6 περιφέρειες

efthia
Φόρτωση....