Πολιτική

Σαρακιώτης: Τα περί «μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ» αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, εμφανίστηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της επιστολικής ψήφου αλλά και των εξελίξεων εντός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όπως αρχικά επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Είμαστε κατ’ αρχήν υπέρ της θεσμοθέτησης επιστολικής ψήφου, αλλά θα πρέπει πρώτα να συζητήσουμε, να δούμε τα τεχνικά ζητήματα και να προβλεφθούν διασφαλίσεις, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα στις εκλογικές διαδικασίες. Αν μη τι άλλο, στα θεσμικά ζητήματα και σε αυτά του Κράτους Δικαίου, η σημερινή Κυβέρνηση δεν τα πάει καθόλου καλά. Αρκεί να δούμε τη θέση της χώρας στην ελευθερία του Τύπου ή τη συγκάλυψη στο μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο αποτέλεσε πρωτοσέλιδο και πρώτη είδηση σε πολλά ΜΜΕ ανά τον κόσμο».

Εν συνεχεία, απαντώντας σε ερωτήσεις για τις εξελίξεις εντός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ, τόνισε: «Δε θυμάμαι να έχει συνεδριάσει Κοινοβουλευτική Ομάδα κόμματος, να έχει εισέλθει ο πρώην Πρόεδρος στην αίθουσα και να μην έχει καταχειροκροτηθεί! Η αποδοχή του Αλέξη Τσίπρα από τα μέλη, τα στελέχη και την Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι αναμφισβήτητη. Το βράδυ της αποχώρησής του δεσμεύτηκε ότι “θα είναι παρών την επόμενη ημέρα” και συνεπώς, η παρουσία του έστειλε μηνύματα σε όλους».

Ακολούθως, σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη: «Συζητούμε επί δύο μήνες για τα εσωκομματικά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ και για τις καθημερινές συνήθειες του κ. Κασσελάκη. Την ίδια στιγμή, ένας πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της Ν.Δ., ο κ. Σαμαράς, αμφισβητεί ευθέως σημαντικές αποφάσεις του σημερινού Πρωθυπουργού και δε γίνεται θέμα συζήτησης. Αν οποιοσδήποτε πολίτης ανοίξει κάποια από τις μεγάλες ιστοσελίδες της χώρας, δεν υπάρχει ως είδηση η αμφισβήτηση του κ. Μητσοτάκη από τον κ. Σαμαρά».

Παράλληλα, υπογράμμισε: «Σε καμία περίπτωση δεν αισθάνομαι ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ μεταλλαξη Συμμαχία έχει μεταλλαχθεί. Δεν έχει πραγματοποιηθεί συνέδριο, ώστε να αλλάξει οποιαδήποτε θέση του κόμματος. Οι θέσεις των κομμάτων αλλάζουν στα συνέδρια και εκτός αυτού, σε δύο μήνες, ποια “σοβαρή μετάλλαξη” θα μπορούσε να γίνει και να οδηγήσει σε οτιδήποτε;»

Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε: «Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους δύο μήνες και καθημερινά κορυφαία στελέχη και μέχρι πρότινος Υπουργοί επί Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έβαλλαν από το πρωί μέχρι το βράδυ κατά του Προέδρου και κατά του κόμματος, θα συνιστούσε έκπληξη αν ανέβαιναν τα ποσοστά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα οποία παρουσίασε ο Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος Γιώργος Βασιλειάδης, έχουμε αποχώρηση λιγότερων από 3.000 στελεχών. Ενδεχομένως ορισμένοι να θέλουν να παρουσιάζουν μια εικόνα διάλυσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ, αλλά δεν είναι αυτή η πραγματική εικόνα. Το 2015, η διάσπαση ήταν εντονότερη και αποχώρησε μεγαλύτερος αριθμός Βουλευτών και στελεχών στη βάση του κόμματος. Παρ’ όλα αυτά, ανακάμψαμε και το ίδιο θα γίνει και τώρα, ενώ θα αποκτήσουμε και μια κοινή και ομογενοποιημένη γραμμή, η απουσία της οποίας μας κόστισε στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις».

Σχετικές αναρτήσεις

Τροπολογία Σαρακιώτη για την επαναφορά του επιδόματος ειδικών συνθηκών των δικαστικών υπαλλήλων

efthia

Σαρακιώτης: Η Ν.Δ. δίνει τη χαριστική βολή στη Θεσσαλία

efthia

Δυσλειτουργία Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου

efthia
Φόρτωση....