Πολιτική

Σαρακιώτης: Το περίφημο “ξεπάγωμα των τριετιών” έχει μείνει στα χαρτιά των δελτίων Τύπου της ΝΔ

Την καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας για τη μη ανανέωση της σύμβασης εργαζόμενης, επειδή τόλμησε να ζητήσει τις νόμιμες αποδοχές της, έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ Γιάννης Σαρακιώτης μέσω κοινοβουλευτικής παρέμβασης.

Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό, ο κ. Σαρακιώτης θέτει την αρμόδια Υπουργό Εργασίας, κα Μιχαηλίδου προ των ευθυνών της για τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, οι οποίες επικρατούν στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αλλά και συνολικά σε πολλές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα. Παράλληλα, ο βουλευτής υπενθυμίζει την επικοινωνιακού χαρακτήρα απάτη της Κυβέρνησης περί «ξεπαγώματος των τριετιών», καθώς η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει αρνηθεί να προβεί στην αναγνώριση των 12 χρόνων προϋπηρεσίας (2012-2024).

Επισημαίνεται ότι, η απουσία ελέγχου έχει επιτρέψει την ασυδοσία αρκετών εργοδοτών, οι οποίοι αδιαφορούν και δεν καταβάλλουν ούτε τις πενιχρές αυξήσεις, που προβλέπονται, από τα περιορισμένα κατά τη νομοθεσία χρονικά όρια. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του ΕΚΠΕΦ, τα κατά μόνας αιτήματα από τους εργαζόμενους για την καταβολή τριετιών, όπως δικαιούνται, συχνά καταλήγουν στην απόλυσή τους.

Όπως τονίζεται από τον κ. Σαρακιώτη: «Δυστυχώς, το περιστατικό που αναδεικνύει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας δεν είναι το μόνο και προστίθεται σε μια σειρά εργοδοτικών πρακτικών, οι οποίες συνεχίζονται ανεξέλεγκτες και ατιμώρητες από την Κυβέρνηση της ΝΔ. Όπως αποδεικνύεται, το περίφημο “ξεπάγωμα των τριετιών” έχει μείνει μόνο στα χαρτιά των δελτίων τύπου της Ν.Δ. και δεν αφορά τη μεγάλη πλειονότητα του κόσμου της εργασίας».

Σχετικές αναρτήσεις

Τροπολογία Σαρακιώτη για την επαναφορά του επιδόματος ειδικών συνθηκών των δικαστικών υπαλλήλων

efthia

Σαρακιώτης: Η Ν.Δ. δίνει τη χαριστική βολή στη Θεσσαλία

efthia

Δυσλειτουργία Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου

efthia
Φόρτωση....