Κόσμος

Σεισμός 6,5 Ρίχτερ έπληξε το δυτικό Αφγανιστάν

Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε την Κυριακή το πρωί την πόλη Χεράτ στο δυτικό Αφγανιστάν, ανακοινώθηκε από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων, πρόσθεσε το EMSC, ενώ 20 λεπτά αργότερα καταγράφηκε μετασεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών.

Ο σεισμός προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 50 ανθρώπων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε περιφερειακό νοσοκομείο της Χεράτ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμαντ Ασίφ Καμπίρ, τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών διάσωσης.

Ωστόσο οι τραυματίες αυτοί προέρχονται από την αστική ζώνη και οι εθνικές αρχές διαχείρισης καταστροφών ανακοίνωσαν πως συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν τις συνέπειες του σεισμού πιο κοντά στο επίκεντρό του.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου στη Χεράτ, οι περισσότεροι κάτοικοι συνεχίζουν να κοιμούνται στο ύπαιθρο μία εβδομάδα μετά το φονικό σεισμό, φοβούμενοι νέες δονήσεις. Όμως μερικοί έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους για να περνούν τη νύχτα.

«Οι κάτοικοι της Χεράτ φοβούνται», εξήγησε ένας 27χρονος έμπορος, ο Χαμίντ Νιζαμί. «Χάρη στον Αλλάχ, αυτό συνέβη στη διάρκεια της ημέρας και οι άνθρωποι είχαν ξυπνήσει».

Στις 7 Οκτωβρίου, χωριά ολόκληρα στην περιφέρεια της Χεράτ καταστράφηκαν από ένα σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών.

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν υπολόγισε τον αριθμό των νεκρών σε περισσότερους από χίλιους. Χθες, Σάββατο, το βράδυ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε λόγο για σχεδόν 1.400 νεκρούς από το σεισμό αυτό.

Σχετικές αναρτήσεις

Κατάσχεση 2,7 τόνων κοκαΐνης στην Καραϊβική

efthia

Πλημμύρες και καταστροφές στο Ντουμπάι

efthia

Η πορεία που «διέγραψε» η ολική ηλιακή έκλειψη

efthia
Φόρτωση....