Ύπαιθρος

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών

Οι αγρότες μπροστά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στα μεγάλα πλήγματα που δέχεται το εισόδημα τους και η παραγωγή τους βρίσκονται στη μάχη για την επιβίωση τους. Μέσα από τους συλλόγους τους, μέσα από συσκέψεις, οργανώνουν τον αγώνα τους. Διαμορφώνοντας αιτήματα και διεκδικήσεις που είναι επιβεβλημένα για να μπορούν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους για να μπορούν να συνεχίσουν να οργώνουν τα χωράφια τους και να παράγουν.

Η φετινή χρονιά όπως δηλώνουν και οι ίδιοι ίσως είναι η χειρότερη χρονιά των τελευταίων ετών. Το κόστος παραγωγής είναι δυσβάσταχτο. Η παραγωγή στα περισσότερα προϊόντα είναι από μέτρια έως κακή.  Η ακαρπία της ελιάς ιδιαίτερα στο νομό μας τους έχει γονατίσει, οι τιμές που πουλάνε δεν φτάνουν για να συμπληρώσουν αξιοπρεπές εισόδημα.

Το εισόδημα λοιπόν των  αγροτών χτυπιέται, όπως το εισόδημα των εργατών και όλοι μαζί  βρισκόμαστε αντιμέτωποι με  την ακρίβεια στα τρόφιμα,  στο ρεύμα και σε ότι κάνουμε και αγοράζουμε. Είμαστε  αντιμέτωποι με μία εχθρική πολιτική που έχει βάλει στην πρέσα τις ανάγκες μας.

Πολύ δε περισσότερο επειδή είμαστε ένας αγροτικός νομός, ξέρουμε πως όταν η αγροτιά έχει πρόβλημα, έχει αντανάκλαση σε όλη την κοινωνία και τα λαϊκά στρώματα,  από τους εργάτες μέχρι τους αυτοαπασχολούμενους,  από τα προϊόντα πρώτης ανάγκης που μπορούμε να καταναλώσουμε μέχρι τα λεφτά που λείπουν από την τοπική κοινωνία. Μόνο να δούμε ότι είμαστε ένας νομός όπου και να κοιτάξεις βλέπεις ελιές και το λάδι στα ράφια του σούπερ Μάρκετ  έχει τιμή χρυσού.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, έχει τεράστιες ευθύνες για όλη αυτή την κατάσταση και αυτό που πρέπει να κάνει τώρα είναι να ακούσει και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Στηρίζουμε τους αγρότες και τις κινητοποιήσεις τους, δίνοντας τις μάχες πλάι πλάι είμαστε πιο δυνατοί.

Το εργατικό κίνημα, τα σωματεία μας βρισκόμαστε σε αγωνιστικές διεργασίες μέσα στους χώρους δουλείας για το μεροκάματο και τα δικαιώματά μας, και έχουμε αποφασίσει να κλιμακώσουμε το αγώνα με απεργιακή απάντηση το επόμενο διάστημα.

Θα συναντηθούμε ξανά στο δρόμο του αγώνα.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

efthia

Πιλοτικό πρόγραμμα προστασίας κοπαδιών από επιθέσεις λύκου

efthia

Ιστορική νίκη για το εθνικό μας προϊόν την ελιά Καλαμών!

efthia
Φόρτωση....