Επιστολές

Στον Πρωθυπουργό η διαμαρτυρία επαγγελματιών Καμ. Βούρλων για το φορολογικό νομοσχέδιο

Επιστολή – ψήφισμα του Συλλόγου Επαγγελματιών Καμένων Βούρλων δόθηκε σήμερα στον Πρωθυπουργό σχετικά με το προς ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ.

Συγκεκριμένα:

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,

Με την παρούσα σας καλωσορίζουμε πρωτίστως στα Καμένα Βούρλα! Δραττόμενοι της ευκαιρίας θα θέλαμε εκ μέρους των 117 μελών μας (επιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες) να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχετε φέρει προς ψήφιση και πλήττει το σύνολο των επιχειρήσεων μας. Αντιλαμβάνεστε πρώτος εσείς και έπειτα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σας ότι για να καταφέρουν να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις μας χρειάζεται ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον.

Για ακόμα μια φορά όμως, η κυβέρνηση σας μας αιφνιδιάζει, στοχεύοντας στην εξόντωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μας, υφαρπάζοντας (στην ουσία) χρήματα από την τσέπη μας, με το νέο νομοσχέδιο τεκμαρτής φορολόγησης που προωθείτε, το οποίο όμως παρέχει υψηλές φοροελαφρύνσεις στους «ολίγους και ισχυρούς», με τη μείωση του συντελεστή φόρου πώλησης στις εισηγμένες μετοχές και με την σχεδόν (πλήρη) εξαφάνιση του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι επιχειρείται συμψηφισμός της απώλειας που θα προκύψει στα δημόσια έσοδα από τις  προωθούμενες, με το κατατεθέν νομοσχέδιο, φοροελαφρύνσεις στη μεγάλη επιχειρηματικότητα, με τα προσδοκώμενα έσοδα από τη φοροεπιδρομή στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, δηλαδή στη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και στον πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας.     

Επιπλέον, η κυβέρνηση σας με το ήδη κατατεθειμένο νομοσχέδιο ομολογεί την πλήρη αποτυχία της στη διαμόρφωση ενός ορθολογικού πλαισίου, που θα θέτει κανόνες στη λειτουργία της αγοράς και την προστασία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των επιστημόνων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των  αυτοαπασχολουμένων.

Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση σας επαίρεται για τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει σήμερα. Τεχνητή νοημοσύνη, διασύνδεση ταμειακών μηχανών με ΑΑΔΕ, διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS, MyData, ηλεκτρονικά τιμολόγια αλλά και οι διαρκώς αυξανόμενοι στοχευμένοι και μη επιτόπιοι έλεγχοι πάνε περίπατο. Επικαλούμενη την  δίκαιη φορολόγηση(;), ανατρέχει σε αναχρονιστικές πρακτικές άλλων δεκαετιών, που ουσιαστικά καταστρατηγούν βασικές διατάξεις του Συντάγματος    (παράγραφο 5 του άρθρου 4) που  ορίζουν με σαφήνεια ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να μετέχουν στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα, δηλαδή να πληρώνουν άμεσους και έμμεσους φόρους – όπως επίσης τέλη και άλλες εισφορές – ανάλογα με το ύψος των πραγματικών τους εισοδημάτων.

Κύριε Πρωθυπουργέ, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε , καθώς φαίνεται δεν έχετε ξεκάθαρη εικόνα ότι ο «φοροφυγάς», «απατεώνας» ελεύθερος επαγγελματίας πριν δει τι μένει στο πορτοφόλι του για να καλύψει τις ανάγκες του ιδίου και της οικογένειας του έχει:

  • Αγοράσει πρώτες ύλες και εξοφλήσει τους προμηθευτές,
  • Πληρώσει προσωπικό,
  • Πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων και δικές του,
  • Προπληρώσει ιδίους φόρους, των υπαλλήλων του όπως επισης και δημοτικά τέλη και τυχόν πρόστιμα,
  • Πληρώσει ενοίκια, δανειακές υποχρεώσεις, παρόχους ενέργειας, τηλεπικοινωνίας, ψυχαγωγίας,
  • Εξοφλήσει τις λοιπές υποχρεώσεις της επιχείρησης,
  • Πληρώσει έκτακτες ανάγκες της επιχείρησης.

Αυτούς λοιπόν που αποτελούν την πραγματική οικονομία της χώρας, αυτούς που παράγουν τον πλούτο και ενισχύουν ΑΜΕΣΑ τον πρωτογενή, τον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα παραγωγής της χώρας μας, με μια μονοκοντυλιά τους αποκαλείτε συλλήβδην «φοροφυγάδες» και επιχειρείτε να τους εξαντλήσετε όχι μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά.

Την ίδια στιγμή την τελευταία τετραετία της υγειονομικής κρίσης και του καλπάζοντα πληθωρισμού που μαστίζει τη χώρα μας, παρατηρείται από συγκεκριμένους κλάδους η επίτευξη υπερκερδών.

Ενέργεια, Τρόφιμα – Super Markets, Καύσιμα, Τράπεζες κάνουν πάρτι αισχροκέρδειας εις βάρος των Ελλήνων καταναλωτών, την ώρα που η αγοραστική τους δύναμη έχει φτάσει στο ναδίρ και η κατανάλωση  τους πλέον περιορίζεται μόνο στα βασικά.

Ποια είναι η επιλογή της κυβέρνησης σας;

Να εξοντώσει τους μικρούς!

Κύριε Πρωθυπουργέ συγγνώμη που σας το λέμε έτσι ωμά αλλά, ο «θησαυρός» που ψάχνετε είναι «άνθρακας».

Η πρόταση μας είναι η υιοθέτηση της πρότασης των πλέον «ειδικών» του Ο.Ε.Ε. (Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος), η υιοθέτηση δηλαδή ενός πραγματικά δίκαιου συστήματος φορολόγησης βασισμένο στη λογική «Έσοδα – Έξοδα», για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Μέτρο που θα οδηγήσει στην εξεύρεση και φορολόγηση του πραγματικού πλούτου και όχι στη φορολόγηση με την αναχρονιστική μέθοδο των τεκμηρίων, με έκπτωση όλων των δαπανών των φορολογουμένων και των νοικοκυριών από το φορολογητέο εισόδημα. Έτσι, αυτόματα δημιουργείται ισχυρό κίνητρο για εμφάνιση του συνόλου των συναλλαγών (έκδοση αποδείξεων και τιμολογίων) που θα οδηγήσει στην αποτύπωση της πραγματικής θέσης του συνόλου της ελληνικής οικονομίας.  Αλήθεια τι έγινε άραγε, η διακηρυγμένη προεκλογική δέσμευση και θέση της κυβέρνησης σας για άμεση κατάργηση των τεκμηρίων φορολόγησης και μείωση των φόρων; 

Κύριε Πρωθυπουργέ, σεβαστείτε, όπως οφείλετε τον  ελεύθερο επαγγελματία, τον επιχειρηματία, τον αυτοαπασχολούμενο, που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την μικρομεσαία ελληνική επιχειρηματικότητα και την κοινωνία στα δύσκολα χρόνια τόσο της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων όσο και της  πανδημίας αλλά και της σημερινής δύσκολής πραγματικότητας. Σταματήστε να στηρίζετε τους «λίγους και ισχυρούς» και αντιληφθείτε ότι το υπό «δήθεν» διαβούλευση νομοσχέδιο σας, είναι τοξικό και ταξικό, αντιληφθείτε ότι αυτό δεν διορθώνεται και η όποια διόρθωση μπορεί να γίνει είναι η πλήρης απόσυρσή του.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΜ. ΒΟΥΡΛΩΝ

Σχετικές αναρτήσεις

Αίτημα Λουκά Αποστολίδη σε Σκυλακάκη και πρόεδρο της ΔΕΗ

efthia

Επιστολή Αθ. Κυρίτση στο υπουργείο για παράταση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με POS

efthia

Ντρέπεται και η… ντροπή στο Γυμνάσιο-Λύκειο Υπάτης!

efthia
Φόρτωση....