ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Στο τελευταίο 20λεπτο ο ΠΑΟΚ «λύγισε» τον ΠΑΣ Λαμία

Σε ένα παιχνίδι που είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης δημιουργώντας οαρκετές τελικές, ο «δικέφαλος του βορρά» χρειάστηκε δύο γκολ στο τελευταίο 20λεπτο για να «καθαρίσει» τη Λαμία και να φύγει με το διπλό από το ΔΑΚΛ, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της Α’  Εθνικής.
Ο Τάισον ήταν εκείνος που έδωσε προβάδισμα στους Θεσσαλονικής με υπέροχο τελείωμα εκτός περιοχής στο 71′ (αξίζει να σημειωθεί όμως ότι στο ξεκίνημα της φάσης έγινε επιθετικό φάουλ στον Τζανδάρη από τον Κωνσταντέλια), για να έρθει ο Μπάμπα και με κίνηση… αλά σέντερ φορ να διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 92’!
Με το τρίποντο αυτό, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ανέβηκε εκ νέου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 60 βαθμούς, εκμεταλλευόμενη και την «γκέλα» της ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης» απέναντι στον Άρη (3-3).

Από την άλλη πλευρά το συγκρότημα του Λεωνίδα Βόκολου, παίζοντας χωρίς τον Καρλίτος που μετακόμισε στο Καζακστάν, έχοντας το μυαλό του στη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης της 6ης θέσης στο βαθμολογικό πίνακα, για πρώτη φορά στην ιστορία του, έπαιξε συντηρητικά ενόψει των πλέι οφ, αφού δεν είχε ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον και κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του μέχρι το 71’ απέναντι στον δικέφαλο που ήθελε πάσει θυσία τη νίκη για να τερματίσει πρώτος.

 

Ο αγώνας

 

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά στο ΔΑΚΛ με τον ΠΑΟΚ από το πρώτο κιόλας λεπτό να έχει την κατοχή της μπάλας και να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό, την ίδια ώρα όπου η Λαμία από την πλευρά της να τηρούσε… στάση αναμονής, περιμένοντας υπομονετικά πίσω στην άμυνα.
Μετά από ένα μέτριο πρώτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σιγά-σιγά να ανεβάζουν στροφές, απειλώντας για πρώτη φορά στο 11ο λεπτό, με το συρτό και δυνατό φάουλ του Τάισον από πλάγια θέση, να μπλοκάρει σταθερά ο Κοσέλεβ.

Δευτερόλεπτα αργότερα, οι Θεσσαλονικείς απείλησαν εκ νέου, όταν μετά από ωραία build up, ο Τάισον έσπασε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, εκεί όπου ο Μεϊτέ υπό πίεση έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Στο 14’, ήταν η σειρά του Ζίβκοβιτς να δημιουργήσει επικίνδυνη στιγμή, με τον Σέρβο να εκτελεί απευθείας το κόρνερ από τα δεξιά και τον Κοσέλεβ να βγάζει με υπερένταση! Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Λαμίας να κάνει αισθητή την παρουσία της με το δυνατό σουτ του Νούνιες στην κίνηση να βγάζει δύσκολα στυην κάτω δεξιά του γωνία ο Κοτάρσκι.
Η πίεση και η υπομονή που έδειξε ο ΠΑΟΚ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του έφερε καρπούς στο 22’, με το πολύ ωραίο σουτ του Κωνσταντέλια από τον άξονα να περνάει ελάχιστα δίπλα από την αντίπαλη εστία. Στο 25’, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου… άγγιξε το γκολ με τον Σαμάτα, ο οποίος προ κενής εστίας και με τον Κοσέλεβ εξουδετερωμένο, δεν έκανε καν τελική από τη μικρή περιοχή!

Μάλιστα, ο Τανζανός φορ βγήκε στο 36’ με αναγκαστική αλλαγή λόγω προβλήματος στη μέση χαμηλά.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, συνεχίζοντας να ρίχνει βαρύτητα στην ανάπτυξή του από τα αριστερά. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, είχε ακόμα τρεις στιγμές με το σουτ του Οζντόεφ στο 40’ να βρίσκει στα σώματα, το φάουλ του Ρώσου στο 43’ να φεύγει ψηλά άουτ, ενώ στο 45+2’ ο Ότο δεν βρίσκε στόχο από καλή θέση.

 Στο φινάλε, η Λαμία απείλησε με τον Τσιλούλη, τον οποίο και έκοψε εύκολα ο Κοτάρσκι.
Διαφορετικό ήταν το σκηνικό στις αρχές του β’ ημιχρόνου, εκεί όπου η Λαμία, μη έχοντας ουσιαστικά να χάσει κάτι από το ματς, αναθάρρησε, βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να πιέσει ψηλά και να βγει από την άμυνά της.

Σαν αποτέλεσμα αυτού, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν πολλούς ανοικτούς χώρους και διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, απειλώντας συνεχώς τους γηπεδούχους.
Στο 51′, μετά από κλέψιμο του Τάισον, ο Βραζιλιάνος έβγαλε την κάθετη στον Τόμας, ο οποίος από δύσκολη γωνία κέρδισε το κόρνερ από παρέμβαση του Κορνέζου. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μεϊτέ πήρε την κεφαλιά από τη στημένη φάση με τον Κοσέλεβ να βγάζει εξ επαφής (!), ενώ, δύο λεπτά αργότερα, ο κίπερ των γηπεδούχων έβγαλε την «οβίδα» του Τάισον από μακριά.
Όσο περνούσε η ώρα, ο «δικέφαλος του βορρά», έκλεινε τη Λαμία στην περιοχή της, δημιουργώντας συνεχώς καλές στιγμές. Ενδεικτική ήταν η φάση του 59′, όπου μετά από ωραία κυκλοφορία, ο Ότο έδωσε στον Τόμας στην «καρδιά» της περιοχής, με το σου του Ισπανού να φεύγει πάνω από τα δοκάρια, ενώ, στο 62′, το καλοζυγισμένο πλασέ του Κωνσταντέλια πέρασε λίγο δίπλα από τα αντίπαλα δοκάρια.
Στο 66′, ήταν η σειρά του Κεντζιόρα να απειλήσει από στημένη φάση, με τον στόπερ των φιλοξενούμενων να αστοχεί από καλή θέση έπειτα από φάουλ του Τόμας. Τελικώς, οι κόποι του, αλλά και η ασφυκτική πίεση του «δικεφάλου» στο δεύτερο ημίχρονο απέφεραν καρπούς στο 71ο λεπτό, όταν σε μια φάση διαρκείας (που ξεκίνησε από επιθετικό φάουλ του Κωνσταντέλια στον Τζανδάρη το οποίο δεν δόθηκε), η μπάλα έφτασε στον Τάισον, που ελίχθηκε και με συσρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στη  γωνία του Κοσέλεβ, γράφοντας το 0-1

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, αφού ο ΠΑΟΚ προτίμησε να ρίξει στροφές, οι οποίες ούτως η άλλως βρισκόντουσαν στα… κόκκινα για πάνω από ένα 25λεπτο.

 Η Λαμία κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να γίνει απειλητική στα υπόλοιπα λεπτά. Κάπως έτσι, το παιχνίδι έφτασε στις καθυστερήσεις, εκεί όπου ο Μπάμπα «κλείδωσε» το τρίποντο στο 92′ με… κίνηση σέντερ φορ, αφού βρέθηκε στην περιοχή με πλάτη, στόπαρε την μπάλα, γύρισε φάτσα στο τέρμα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Φάσεις, γκολ…

8′ Πτώση του Μεϊτέ από μονομαχία με τον Παπαδόπουλο μέσα στην μικρή περιοχή, καμία παράβαση λέει ο διαιτητής

11′ Φάουλ που είναι κάτι σαν κόρνερ από τα αριστερά τώρα για τον ΠΑΟΚ. Ο Τάισον το πήγε με δυνατό συρτό σουτ, μπλόκαρε σταθερά ο Κοσέλεβ.

12′ Ο Τάισον έσπασε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, εκεί όπου ο Μεϊτέ υπό πίεση έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι της Λαμίας

14′ Κόρνερ για τους φιλοξενούμενους από παρέμβαση του Τζανετόπουλου. Ο Ζίβκοβιτς το πήγε απευθείας, με την μπάλα να παίρνει πολλά φάλτσα.Ο Κοσέλεβ έβγαλε με υπερένταση

17′ Πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση από τον Νούνιες στην πρώτη τελική της Λαμίας στο ματς, έπεσε ο Κοτάρσκι στην κάτω δεξιά του γωνία για να παραχωρήσει το κόρνερ.

22′ Σουτ του Κωνσταντέλια από τον άξονα, λίγα μέτρα έξω από την αντίπαλη περιοχή, η μπάλα όμως πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοσέλεβ

25′ Μετά από γύρισμα του Μπάμπα και με τον Κοσέλεβ εξουδετερωμένο, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ μπερδεύτηκε και δεν έκανε ούτε κοντρόλ, αλλά ούτε και σουτ από κοντινή απόσταση σε κενή εστία!

30′ Νέα απειλή για τον ΠΑΟΚ, με το σουτ του Κωνσταντέλια να μπλοκάρει εύκολα ο Κοσέλεβ

45+4′ Ο Τσιλούλης βγήκε μόνος του με τον Κουλιεράκη, το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση όμως μπλόκαρε εύκολα ο Κοτάρσκι

51′ Κλέβει ο Τάισον, ο οποίος έβγαλε πάσα στην πλάτη της άμυνας στον Τόμας, με τον Ισπανό φορ να πλασάρει από δύσκολη γωνία και ο Κορνέζος με προβολή να βγάζει σε κόρνερ

53’ Κεφαλιά του Μεϊτέ από κοντά, βγάζει ενστικτωδώς ο Κοσέλεβ

54′ Μακρινή «οβίδα» του Τάισον, βγάζει με γροθιές ο Κοσέλεβ

55′ Φάουλ σε καλό σημείο για τον ΠΑΟΚ από την ατομική ενέργεια του Ζίβκοβιτς.

59′ Ο Ότο έδωσε στον Τόμας στην «καρδιά» της περιοχής, με το σουτ του Ισπανού να φεύγει πάνω από τα δοκάρια

62′ Εξαιρετικό σουτ του Κωνσταντέλια έξω από την περιοχή, η μπάλα ελάχιστα δίπλα από το τέρμα του Κοσέλεβ

66′ Φάουλ τώρα σε πολύ καλό σημείο για τον ΠΑΟΚ. Εκτελεί ο Τόμας, πιάνει την κεφαλιά ο Κεντζιόρα στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια

71′ Μετά από φάση διαρκείας, ο Τάισον έπιασε ένα όμορφο συρτό σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά κάτω γωνία του Κοσέλεβ…0-1
86′
Μακρινό αλλά άστοχο το σουτ του Κοντονίκου

92′ Μετά από φάση διαρκείας, ο Μπάμπα έμεινε στην περιοχή και με ωραία κίνηση σέντερ φορ, στόπαρε την μπάλα, γύρισε προς την εστία και από κοντά έκανε το…0-2

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Διαιτητής: Πουλικίδης

Κίτρινες:  Τζανετόπουλος 42’,  Παπαδόπουλος 94’ –  Κεντζιόρα 34’, Ζίβκοβιτς 49’

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεβ, Κορνέζος, Αμαράλ (80’ Βασιλαντωνόπουλος), Τζανετόπουλος (80’ Κοντονίκος), Παπαδόπουλος,  Νούνιες, Μαρτίνεθ (29’ λ.τρ. Τζανδάρης), Στάνκο, Τσιλούλης, Σλίβκα, Μάλτσι (60’ Τσούκαλος)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (75’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (85’ Τσιγγάρας), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (75’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (85’ Μουργκ), Τάισον, Σαμάτα (36’ λ.τρ. Μπράντον)

 ***   Στον πάγκο της  Λαμίας ήταν ακόμη οι: Χατζηεμμανουήλ, Λέικ, Τσιλιανίδης, Γιαννούτσος, Τερεζίου

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 στο 93’ πήρε μαζί του στην Α2 την Κηφισιά

efthia

Πανηγυρική νίκη παραμονής για τον Παναιτωλικό, 1-0 τον Ατρόμητο

efthia

Νίκησε 1-0 τον Πανσερραϊκό και σώθηκε ο Βόλος

efthia
Φόρτωση....