Στίβος

«Χάλκινος» ο Καραλής στη Γλασκώβη

Ο Εμμανουήλ Καραλής χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο της μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης, μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου.

    Στον τελικό του επί κοντώ, ο Έλληνας πρωταθλητής υπερέβη με την πρώτη τα 5,85μ., βελτιώνοντας το εφετινό ρεκόρ του (5,72) και εξασφαλίζοντας θέση στο βάθρο. Ο 24χρονος μπήκε στον αγώνα στα 5,50μ. και μετά την πρώτη άκυρη προσπάθεια του, τα άφησε για τα 5,65μ., τα οποία πέρασε στη δεύτερη του ευκαιρία, όπως συνέβη και στα 5,75μ. Ακολούθησε το μεγάλο άλμα στα 5,85μ., που του χάρισε μία θέση σε βάθρο Παγκοσμίου για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ στα 5,90μ. δεν τα κατάφερε στην πρώτη προσπάθεια, αφήνοντας τα για 5,95μ., όπου μέτρησε δύο άκυρες και ολοκλήρωσε.

    Ο Αρμάντ Ντουπλάντις (Σουηδία) υπερασπίστηκε στο φινάλε τον τίτλο του, περνώντας τα 5,95μ. και ανεβαίνοντας από την τρίτη στην πρώτη θέση, ρίχνοντας τον Σαμ Κέντρικς από τις ΗΠΑ στη δεύτερη με 5,90μ. και στην τρίτη με την ίδια επίδοση τον Καραλή. O Σουηδός παγκόσμιος πρωταθλητής ολοκλήρωσε τις προσπάθειες του στα 6,05μ., μετά από τρεις άκυρες στα 6,24μ.

Σχετικές αναρτήσεις

Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι 2024

efthia

O Μέγας Μίλτος Τεντόγλου «χρυσός» και στη Γλασκώβη!

efthia

Απίθανο παγκόσμιο ρεκόρ από την Τσεγκάι στα 5.000 μ.

efthia
Φόρτωση....