Ανακοινώσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δικηγόρων την Πέμπτη στη Λαμία για το Φορολογικό

Στην κοινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, με την συμμετοχή των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων του Νομού, διερευνήθηκε η κλιμάκωση αντιδράσεων σε τοπικό επίπεδο, μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης του υπό ψήφιση φορολογικού νομοσχεδίου, ενόψει της ψηφίσεως του .

            Είναι προφανές  ότι, τα φορολογικά μέτρα, που προωθεί η Κυβέρνηση δεν καταπολεμούν τη φοροδιαφυγή, αντίθετα, πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ασκούν ατομικά τη δραστηριότητα τους και προστατεύουν τα μεγάλα εισοδήματα και τις εταιρείες.

            Η εισαγωγή φορολογητέου τεκμαρτού εισοδήματος, η φορολόγηση δηλαδή για εισόδημα που δεν έχει αποκτηθεί, οδηγεί σε σημαντική οικονομική επιβάρυνση μεγάλο τμήμα ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία έρχεται να προστεθεί πολλαπλασιαστικά στα ήδη υπάρχοντα οικονομικά τους προβλήματα, ως αποτέλεσμα της υπερδεκαετούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, λόγω μνημονίων, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας και πληθωρισμού.

            Η Κυβέρνηση δείχνει να αγνοεί τα στοιχεία  τα οποία αποδεικνύουν ότι ένα σημαντικό τμήμα του ενεργού δυναμικού της ελληνικής οικονομίας και της μεσαίας τάξης, αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές του υποχρεώσεις, έχει σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και έχει απωλέσει ρυθμίσεις οφειλών με άμεσο κίνδυνο τη λήψη καταδιωκτικών μέτρων εις βάρος του. Μάλιστα, προκειμένου να στηρίξει τις επιλογές της χαρακτηρίζει συλλήβδην όλους εμάς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες ως φοροφυγάδες και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί αυθαίρετα ισοπεδωτικού χαρακτήρα κριτήρια και επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τον προσδιορισμό του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος.

            Επειδή, για όλους εμάς, η απόσυρση των νέων φορολογικών μέτρων αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας τόσο για την ύπαρξή μας όσο και την αξιοπρέπειά μας και ως εκ τούτου είναι ζήτημα αδιαπραγμάτευτο, έχοντας την υποχρέωση να αντιδράσουμε έντονα και μαζικά, εκφράζοντας την πλήρη και έντονη αντίδραση μας στο προωθούμενο προς ψήφιση αναχρονιστικό φορολογικό νομοσχέδιο, οι φορείς που συμμετείχαμε στην παρούσα συνάντηση αποφασίσαμε:

-Τον συντονισμό της δράσης μας  και την διαμόρφωση ενιαίου μετώπου σε τοπικό επίπεδο κατά του φορολογικού νομοσχεδίου, με σκοπό την απόσυρση του.

-Την εισήγηση  προς τα Δ.Σ , για το κλείσιμο όλων των καταστημάτων, γραφείων,, από 8.30 έως 14.00 της Πέμπτης 7.12.2023 . (Το Δ.Σ του Δικ. Συλλόγου Λαμίας έχει ήδη λάβει απόφαση για αποχή και κλείσιμο των κλείσιμο των δικηγορικών γραφείων).

-Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα προωθούμενα  φορολογικά μέτρα, την ίδια ως  ημεροχρονολογία (Πέμπτη 7.12. 2023) και ώρα 11.00 μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας επί της οδού Καποδιστρίου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι:

Θανάσης Δ. Μακρυγιάννης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας.

Μανώλης Ευδωρίδης Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

Αποστόλης Μολιώτης, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του  Οικονομικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Δημήτρης Κόρκος, Πρόεδρος Φοροτεχνικών Φθιώτιδας και Ευρυτανίας..

Ηλίας Κεφαλάς, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας.

Νάγια Φαρδή, εκπρόσωπος και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας

Ελευθέριος Μπράζας, Πρόεδρος και Κώστας Μπέλλης Γ.Γ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Φθιώτιδας.

Φρανκ Τσιλιπάνος, Πρόεδρος Συλλόγου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Φθιώτιδας.

Σχετικές αναρτήσεις

Εργατική Πρωτομαγιά: Παγκόσμιο σύμβολο εργατικών λαϊκών αγώνων

efthia

Τη Μ. Τετάρτη στην πλατεία Διάκου η συγκέντρωση του ΕΚΠΕΦ για την Πρωτομαγιά

efthia

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για ανοιχτή ΛΑΡΚΟ

efthia
Φόρτωση....