Περιφέρεια

Συνεδρίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Στερεάς

Στη Λαμία συνεδρίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ., Βασίλης Περγάλιας, Δήμαρχος Τανάγρας ενημέρωσε το Σώμα ότι ο Δήμος βρίσκεται σε μία διαδικασία αποτροπής κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Βιομηχανικών Επικινδύνων Αποβλήτων (ΧΥΤΒΕΑ) στο Δήμο Τανάγρας στη θέση «Κεραμιδέζα».

Τόνισε ότι ο Δήμος έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να προστατέψει την περιοχή από την πλήρη υποβάθμιση και τους δημότες από τους υγειονομικούς κινδύνους που ελλοχεύουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. αποφάσισε ομόφωνα τη δήλωση πλήρους συμπαράστασης στον αγώνα και τις προσπάθειες του Δήμου Τανάγρας και  δεσμεύτηκε να σταθεί αρωγός και συμμέτοχος σε κάθε εκδήλωση αποτροπής κατασκευής του ΧΥΤΒΑ, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες των πολιτών της περιοχής για μία ζωή με καθαρό περιβάλλον, ασφάλεια και χωρίς ασθένειες προκαλούμενες από ρυπογόνες δραστηριότητες.

Επιπλέον, αναδείχθηκε το θέμα της διακοπής της ροής απόδοσης του αναλογούντος ειδικού τέλους από τους υπόχρεους παραγωγούς Α.Π.Ε. στους Δήμους για τουλάχιστον έναν χρόνο και αποφασίστηκε η παρέμβαση της Π.Ε.Δ. στα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών, προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., Νίκος Σουλιώτης δήλωσε: «Δε θα σταματήσουμε να υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των Δήμων μας. Για όλα τα ζητήματα τοπικής σημασίας, οι Δήμοι εκφράζοντας τη βούληση των δημοτών, πρέπει απαραιτήτως να έχουν αποφασιστική γνώμη. Κανένας Δήμος, κανένας Δήμαρχος, κανένας αιρετός δεν θέλει το κακό του τόπου του. Αντίθετα, όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται κεντρικά, χωρίς αποφασιστική γνωμοδότηση των τοπικών κοινωνικών – μέσω των Δημοτικών Συμβουλίων – σίγουρα δεν αξιολογούνται πλήρως και ορισμένες φορές δεν αξιολογούνται ορθά, όλες οι πτυχές της εφαρμογής πολιτικών. Για τα συγκεκριμένα ζητήματα θα υπάρξουν οχλήσεις προς τους αρμόδιους φορείς για να δοθούν οι κατάλληλες λύσεις, προς όφελος των πολιτών και των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας».

***  Μετά τις πρόσφατες διαδικασίες το προεδρείο της ΠΕΔ Στερεάς απαρτίζουν οι:

Πρόεδρος: ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ, Δημ. Σύμβουλος Καρπενησίου

Αντιπρόεδρος: ΠΕΡΓΑΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Δήμαρχος Τανάγρας

Γραμματέας: ΚΩΣΤΑΡΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ Δημ. Σύμβουλος Χαλκιδέων

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής:

ΡΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Δημ. Σύμβουλος Λαμιέων

ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, Δημ. Σύμβουλος Θηβαίων

Εποπτικό Συμβούλιο:

Πρόεδρος: ΓΚΟΓΚΟΥ ΤΖΟΒΑΝΝΑ, Δημ. Σύμβουλος Διρφύων – Μεσσαπίων

Αντιπρόεδρος: ΚΕΡΑΤΣΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Δημ. Σύμβουλος Χαλκιδέων

Μέλος: ΒΕΡΟΥΧΗ ΜΑΡΙΑ, Δημ. Σύμβουλος Καρύστου.

***   Η πλήρης σύνθεση του νέου Δ.Σ. της ΠΕΔ Στερεάς είναι η ακόλουθη:

Δήμαρχοι: ΣΤΙΒΑΚΤΗ ΣΟΥΛΑ, ΛΙΟΛΙΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, ΧΑΝΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΒΑΚΑ ΕΛΕΝΗ, ΨΑΘΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΤΑΓΚΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΥΡΜΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΠΕΡΓΑΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΟΝΤΖΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοτικοί Σύμβουλοι: ΦΩΣΚΟΛΟΣ Π., ΚΩΣΤΑΡΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΓΚΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΡΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΠΥΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΡΟΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ΧΥΤΒΕΑ Τανάγρας και η στάση της Περιφερειακής Αρχής

efthia

Τι αποφασίστηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

efthia

Θα ξεπεράσει τα 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία

efthia
Φόρτωση....