Ύπαιθρος

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες πριν την… κάθοδο στην Αθήνα

Σε συμβολικούς αποκλεισμούς (από μισή μέχρι δύο ώρες) σε διάφορα κομβικά σημεία της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, αλλά και σε πολύωρους -κυρίως στα τελωνεία των περιοχών τους, εξακολουθούν να προχωρούν οι αγρότες.

Ενόψει, δε, της προγραμματισμένης για την ερχόμενη Τρίτη 20/2 καθόδου τους στην Αθήνα είναι αποφασισμένοι, όπως λένε εκπρόσωπoί τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «να πιέσουμε όπου μπορούμε και για όσο μπορούμε».

Στο πλαίσιο αυτό -σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προγραμματισμένες κινητοποιήσεις- αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι στο μπλόκο Μουδανιών θα προχωρήσουν στο κλείσιμο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών από τις επτά το βράδυ και για δύο ώρες, ενώ στο Νησέλι Ημαθίας θα γίνει αντίστοιχη δράση από τις έξι το απόγευμα. Παρατεταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ και σε όλα τα υπόλοιπα αγροτικά μπλόκα που έχουν στηθεί το τελευταίο διάστημα σε κεντρική και δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο της ερχόμενης Τρίτης και παράλληλα γίνονται συζητήσεις και διαβουλεύσεις με τις κατά τόπου αστυνομικές διευθύνσεις, προκειμένου να βρεθεί μια κοινή φόρμουλα ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή όχληση στους δρόμους.

Συνάντηση Μ. Χρυσοχοΐδη με αγρότες

Στο μεταξύ, σήμερα, εκπρόσωποι των αγροτών είχαν συνάντηση, στο ΥΜΑΘ, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών δήμου Αλεξάνδρειας (Ημαθία) Γιώργος Διαμαντόπουλος, ο οποίος με άλλους συναδέλφους του από Λάρισα, Καρδίτσα, Λαμία κ.α. συμμετείχε στη σύσκεψη, ο υπουργός τούς διεμήνυσε ότι μπορούν να μεταβούν στην Αθήνα και να διαδηλώσουν αλλά όχι με την παρουσία τρακτέρ, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Εμείς, από την πλευρά μας, αναφέραμε ότι τα τρακτέρ είναι το εργαλείο της δουλειάς μας και σημειώσαμε ότι σε όλη την Ευρώπη οι διαδηλώσεις και διεκδικήσεις των συναδέλφων μας γίνονται με τα εργαλεία τους, δηλαδή τα τρακτέρ τους» τόνισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Διαμαντόπουλος και πρόσθεσε: «τώρα περιμένουμε το νέο τηλεφώνημα από τον υπουργό, να μας μεταφέρει την τελική απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημά μας. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα κατέβουμε με τα τρακτέρ μας, τα οποία αναμένονται σε 200 με 300».

Σχετικές αναρτήσεις

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

efthia

Πιλοτικό πρόγραμμα προστασίας κοπαδιών από επιθέσεις λύκου

efthia

Ιστορική νίκη για το εθνικό μας προϊόν την ελιά Καλαμών!

efthia
Φόρτωση....