ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Συντριβή του ΠΑΣ Λαμία μέσα στο ΔΑΚΛ από τον Παναθηναϊκό

Ένας εντυπωσιακός Παναθηναϊκός κυριάρχησε σήμερα το απόγευμα στο κατάμεστο ΔΑΚΛ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής για τα πλέι οφ της Α’  Εθνικής, συντρίβοντας τη Λαμία με 0-5 και πέρασε προσωρινά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι πράσινοι του Φατίχ Τερίμ μπήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο για τη νίκη και έφτασαν δίκαια στο αποτέλεσμα, έχοντας σε δαιμονιώδη μέρα τους Ιωαννίδη και Μπακασέτα, που πέτυχαν από δύο τέρματα και πλέον όλοι στο πράσινο στρατόπεδο «βλέπουν» τον αγώνα της Τετάρτης στην Αγιά Σοφιά.

Η Λαμία απαλλαγμένη από το άγχος έπαιξε ελεύθερα, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά βρέθηκε απέναντι σ’ έναν Παναθηναϊκό που κυριολεκτικά δεν παίζονταν!


Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο στο ξεκίνημα του ματς, έψαξε πολύ τις μπαλιές στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και παρότι δεν κατάφερε να επιβάλλει, ουσιαστικά, τον ρυθμό του ήταν εκείνος που είχε την πρώτη ευκαιρία για να σκοράρει.
Μόλις στο 4’, μετά από ατομική ενέργεια του Ιωαννίδη, ο οποίος γύρισε την μπάλα από δεξιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Τσέριν να μην την βρίσκει, τον επερχόμενο Μπακασέτα να σουτάρει συρτά και τον Κοσέλεβ να αποκρούει δύσκολα στη δεξιά γωνία του!
Η Λαμία σταδιακά άρχισε να πιέζει περισσότερο, προσπαθώντας παράλληλα να χτυπήσει από τα δεξιά με τον Τσιλούλη, χωρίς ωστόσο να γίνει ουσιαστικά απειλητική.
Ο μυϊκός τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή του Μπερνάρ, στο 21’, έκανε τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα για τους «πράσινους». Έφερε, ωστόσο, κατά κάποιον τρόπο και το 0-1, δύο λεπτά μετά…
Καθώς από την κατά μέτωπο επίθεση του Ιωαννίδη από δεξιά και το άνοιγμα του στον Λημνιό, εκείνος σούταρε από διαγώνια θέση, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξιό δοκάρι για να έρθει ο επερχόμενος Βέρμπιτς -που είχε αντικαταστήσει τον Μπερνάρ- και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα!
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια, κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Παναθηναϊκό να… κατεβάζει ταχύτητα και να ψάχνει ένα δεύτερο τέρμα στο ανοιχτό γήπεδο.
Αφού, λοιπόν, «προειδοποίησε» στο 36’, με την πολύ καλή κάθετη πάσα του Μπακασέτα για τον Ιωαννίδη, που έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας αλλά το πλασέ του από πλάγια και δεξιά της περιοχής πέρασε άουτ, πέτυχε και δεύτερο τέρμα…
Όταν ο Μπακασέτας έβγαλε μια ακόμα κάθετη στον Ιωαννίδη, εκείνος «χόρεψε» τον Κορνέζο, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον αμαρκάριστο Μπακασέτα, ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-2 στο 44ο λεπτό!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Βόκολο να κάνει διπλή αλλαγή, αντικαθιστώντας την αριστερή πλευρά της Λαμίας. Ωστόσο, ήταν οι φιλοξενούμενοι εκείνοι που μπήκαν με το… πόδι στο γκάζι, όντας απελευθερωμένοι από το υπέρ τους προβάδισμα.
Με αποτέλεσμα μέσα σε διάστημα έξι λεπτών, κι αφού πρώτα είχαν φροντίσει να… δείξουν τις προθέσεις τους με τις φάσεις των Μπακασέτα-Βέρμπιτς, να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα!
Συγκεκριμένα, στο 54’ από την εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα, ο Ιωαννίδης με «άπιαστη» κεφαλιά έκανε το 0-3, με τους δύο τους να… αλλάζουν ρόλους.

Τρία λεπτά μετά, ο πρώτος χρίστηκε ξανά σκόρερ μετά από φάση διαρκείας, για να έρθει στο 60ο λεπτό μια ακόμα φοβερή ατομική ενέργεια του δεύτερου, ο οποίος «υπέγραψε» το 0-5!
Μοιραία, ο ρυθμός έπεσε με την Λαμία να βρίσκει την ευκαιρία μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης να κάνει δύο φάσεις για να βρει το… γκολ της τιμής.
Σε αμφότερες, όμως, ο Λοντίγκιν κατάφερε να κάνει δύο εξαιρετικές επεμβάσεις, στο 83’ και στο 84’, σε προσπάθειες του Τσιλούλη και του Βασιλαντωνόπουλου αντίστοιχα, διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα και το 0-5 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ευαγγέλου.

Φάσεις, γκολ…

3′ Κάθετη πάσα του Μπακασέτα για τον Ιωαννίδη, στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας, βγαίνει και διώχνει ο Κοσέλεβ.

4′ Ωραία προσπάθεια του Ιωαννίδη και γύρισμα από δεξιά, για τον Μπακασέτα που σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τον Κοσέλεβ να διώχνει σε κόρνερ

6′ Λάθος του Τσέριν, επικίνδυνη σέντρα του Λέικ από αριστερά, διώχνει με κεφαλιά ο Γεντβάι.

9′ Καλή στιγμή για τη Λαμία με την ατομική ενέργεια και το πλασέ του Τσιλούλη από θέση μέσα δεξιά, άουτ η μπάλα

12′ Νέα προσπάθεια του Τσιλούλη, ξανά από την δεξιά πλευρά, απελπιστικά άουτ η μπάλα.

21′ Κόρνερ για τον Παναθηναϊκό, το κερδίζει ο Ιωαννίδης. Εκτέλεση του Μπακασέτα από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι, βγαίνει και μπλοκάρει ο Κοσέλεβ.

23′ Από γύρισμα του Ιωαννίδη, ο Λημνιός επιχειρεί το πλασέ από τα δεξιά, η μπάλα σταματάει στο δεξί δοκάρι του Κοσέλεβ και ο επερχόμενος Βέρμπιτς αποδεικνύεται… χρυσή αλλαγή, ανοίγοντας το σκορ… 0-1

31′ Εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα από τα δεξιά της περιοχής, κεφαλιά του Ακαϊντίν, άουτ η μπάλα

35′ Γέμισμα του Αμαράλ από αριστερά, διώχνει με το κεφάλι ο Ακαϊντίν.

36′ Νέα κάθετη του Μπακασέτα για τον Ιωαννίδη, που κάνει το πλασέ από διαγώνια θέση και δεξιά, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοσέλεβ

39′ Νέα προσπάθεια του Ιωαννίδη από αριστερά, μετά από συνεργασία με τον Βέρμπιτς, κόβεται τελευταία στιγμή μέσα στην περιοχή.

44′ Μετά τη νέα φοβερή ενέργεια του Ιωαννίδη, που «άδειασε» τον Κορνέζο και γύρισε στον Μπακασέτα, αυτός με υπέροχο πλασέ από την περιοχή, διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του…0-2

54′ Κόρνερ για τον Παναθηναϊκό, με τον Κορνέζο να κόβει τον Βέρμπιτς. Εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά του Μπακασέτα και τον Ιωαννίδη να πηδάει ψηλότερα από όλους, σκοράροντας με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι…0-3

57′ Φάση διαρκείας, με τον Βέρμπιτς να γυρίζει από αριστερά, τον Λημνιό να σουτάρει, τον Κορνέζο να του βάζει την κόντρα, αλλά τον επερχόμενο Μπακασέτα να πλασάρει και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του…0-4

59′ Ευκαιρία για τη Λαμία, με τον Λοντίγκιν να νικάει τον Τσιλούλη και να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ

61′ Ο Ιωαννίδης φεύγει στην αντεπίθεση, νικάει κατά κράτος τους Τζανετόπουλο και Κορνέζο, και με δυνατό σουτ στη γωνία του Κοσέλεβ, πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι…0-5

64′ Καλή στιγμή για τη Λαμία, με το σουτ του Μάλτσι από μέσα δεξιά, αλλά τη μπάλα να περνάει άουτ

65′ Απαντάει ο Παναθηναϊκός, με το ωραίο πλασέ του Μαντσίνι από αριστερά, το οποίο μπλοκάρει ο Κοσέλεβ

77′ Εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, κεφαλιά του Αράο, απομακρύνει ο Τζανετόπουλος.

79′ Σουτ του Λημνιού από διαγώνια και δεξιά, αποκρούσει με τα πόδια ο Κοσέλεβ

83′ Μεγάλη ευκαιρία με τον Τσούκαλο να κάνει το γύρισμα στον Τσιλούλη, αυτός έκανε την προβολή χωρίς καλή ισορροπία στο σώμα του. Ο Λοντίγκιν απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε το μηδέν. Μάλιστα ο Τσιλούλης συνεχάρη τον γκολκίπερ των πράσινων για την επέμβαση

85′ Φάουλ σε καλή θέση για τη Λαμία, στο τείχος η εκτέλεση του Μαρτίνεθ

 

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθήνας)

Κίτρινες:   Βέρμπιτς  25’, Γεντβάι 75’ – Τζανδάρης 41’, Τζανετόπουλος 76’

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος):  Κοσέλεβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αμαράλ (46’ Σίντκλεϊ), Τζανετόπουλος, Κορνέζος (63’ Στάνκο), Τζανδάρης (63’ Κοντονίκος), Τσιλούλης), Σλίβκα, Μάλτσι (77’ Τσούκαλος), Νούνιες, Λέικ (46’ Μαρτίνεθ)

***   Στον πάγκο της Λαμίας ήταν ακόμη οι Χατζηεμμανουήλ, Τόσιτς, Γιαννούτσος, Τερεζίου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν (63’ Μαντσίνι), Χουάνκαρ (63’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Tσέριν, Μπακασέτας (63’ Βιλένα), Λημνιός, Μπερνάρ (21’ λ.τρ. Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (71’ Σπόραρ)

Σχετικές αναρτήσεις

Στις 18.00 η έναρξη του αγώνα του ΠΑΣ Λαμία με τον Άρη

efthia

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των πλέι οφ/πλέι άουτ της Α2 Εθνικής

efthia

Εθνική Παίδων: Με Ουγγαρία, Ρουμανία και Αζερμπαϊτζάν

efthia
Φόρτωση....