Οικονομία

Τι αλλάζει στην χορήγηση Youth Pass και Market Pass

Από 150 έως και 300 ευρώ θα δουν στους λογαριασμούς τους το προσεχές διάστημα οι δικαιούχοι του Youth Pass και Market Pass.

Ειδικότερα, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα λάβουν εφάπαξ το ετήσιο Youth Pass των 150 ευρώ, όσοι έκλεισαν τα 18 έτη έως την 31η Δεκεμβρίου του 2022, ενώ όσοι την ίδια ημερομηνία είχαν συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας τους θα λάβουν 300 ευρώ, αφού θα τους καταβληθεί αναδρομικά και το επίδομα της προηγούμενης χρονιάς. Υπενθυμίζεται, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουν τα ποσά, είναι να διαθέτουν κωδικούς Taxisnet.

Όσον αφορά στο Market Pass, η πλατφόρμα θα ανοίξει έως το τέλος Αυγούστου. To νέο Market Pass θα έχει διάρκεια τρεις μήνες, επομένως θα καλύψει το κύμα ακρίβειας για Αύγουστο–Οκτώβριο. Το ποσό που θα πιστωθεί στους δικαιούχους, θα μπορεί να καταναλωθεί μέχρι και τις 31/12/2023.

Σημειώνεται ότι αιτήσεις καλούνται να υποβάλουν μόνο οι νέοι δικαιούχοι και όσοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Οι δικαιούχοι υπολογίζονται με βάσει τα εισοδήματα του 2022. Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 22 έως 100 ευρώ και θα καταβληθεί στο 100% σε ψηφιακό πορτοφόλι, ενώ εάν κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό ο δικαιούχος θα λάβει το 80%. Οι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τα εισοδηματικά κριτήρια φθάνουν τα 16.000 ευρώ για τον άγαμο, 24.000 ευρώ για τους έγγαμους, συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο. Τα περιουσιακά κριτήρια που ισχύουν, είναι έως 250.000 ευρώ για τον άγαμο και έως 400.000 ευρώ για τον έγγαμο.

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ : Από αναβολή σε αναβολή χιλιάδες δανειολήπτες

efthia

Στη Βουλή οι νέοι κανόνες για καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογούμενων

efthia

Άμεση επιστροφή φόρου με την εξόφληση ΕΝΦΙΑ

efthia
Φόρτωση....