Αυτοδιοίκηση

Το βραβείο Greek Green Award 2024 στον Δήμο Μακρακώμης

Η επιτροπή των βραβείων στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων ο Κων/νος Αραβώσης, ΓΓ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο Δρ. Ευθύμης Λέκκας – Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, η Μαρία Λοιζίδου καθηγήτρια των Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και άλλες προσωπικότητες από τον χώρο της εκπαίδευσης και της Βιομηχανίας, προχώρησε στην αξιολόγηση των προτάσεων του Δήμου Μακρακώμης σχετικά με έργα ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης που βρίσκονται είτε στο στάδιο της υλοποίησης είτε της δημοπράτησης.

Το βραβείο που απονεμήθηκε στο Δήμο μας αφορά τα έργα:
1. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
2. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΛΕΓΧΟΥ (Αρδευτικό Δίκτυο Κοινότητας Αρχανίου)
3. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΣΥΝ Π.Ε.

Έργα τα οποία συνιστούν παράδειγμα καλής πρακτικής Δήμου, στην πορεία της εξοικονόμησης ενέργειας, στην καλύτερη ενεργειακή απόδοση των δημοτικών υποδομών, καθώς και στην μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος.
Επιτυγχάνεται, για τον Δήμο μας, περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος καθώς θα μειωθεί το κόστος ηλεκτροδότησης λόγω της αύξησης της ενεργειακής απόδοσης αλλά και της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ μέσω της ενεργειακής κοινότητας.

***   Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Γιώργος Χαντζής από την Καθηγήτρια Μαρία Λοιζίδου.

Σχετικές αναρτήσεις

Μητρώο ευάλωτων ομάδων πολιτών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών στη Λαμία

efthia

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαμιέων

efthia

Σύσκεψη Πολιτικής προστασίας στον Δήμο Στυλίδας

efthia
Φόρτωση....