Φθιώτιδα

Το Λειτουργικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών

Από τη Μητρόπολη Φθιώτιδας ανακοινώθηκε το Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών για το διάστημα από 30 Οκτώβρη έως 5 Νοέμβρη 2023.

Αναλυτικά:

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

07:00 π.μ.: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Αμφιπόλεως  Χριστοφόρου στον ΙΝ Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης.

19:30 μ.μ.: Σεμινάριο Τυπικού υπό τον τίτλο: «Ευσχημόνως και κατά τάξιν: Λειτουργική και κανονική ευταξία», στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» με εισηγητή τον Σπυρίδωνα Πλούμπη.

 

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

08:30 π.μ.: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» στην Αθήνα.

 

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αταλάντης.

17:00 μ.μ.: Αγιασμός για την έναρξη των ενοριακών δράσεων του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας.

18:00 μ.μ.: Επίσκεψη στην ομαδική εικαστική έκθεση με το τίτλο «Instincts» που παρουσιάζουν Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. και η Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος».

19:00 μ.μ.: Επίσκεψη στην εικαστική έκθεση με τίτλο: «Η Λαμία Ελεύθερη» στον πολυχώρο Genesis Art –  Eco Synergy.

 

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

17:00 μ.μ.: Εναρκτήριος Συνεδρία του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου, που διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού Α.Π.Θ. υπό την αιγίδα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, με τίτλο: «Προσβασιμότητα – Αναπηρία – Εκκλησία» στη Θεσσαλονίκη.

 

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

07:00 π.μ.: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Σαλώνων κ. Ιγνατίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Κατερίνης.

17:00 μ.μ.: Συμμετοχή στις εργασίες του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο: «Προσβασιμότητα – Αναπηρία – Εκκλησία» στη Θεσσαλονίκη.

 

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

10:30 π.μ.: Συμμετοχή στις εργασίες του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο: «Προσβασιμότητα – Αναπηρία – Εκκλησία» στη Θεσσαλονίκη.

17:00 μ.μ.: Λειτουργική Σύναξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου στο Εργοστάσιο Απορρυπαντικών-Καλλυντικών Αταλάντης.

 

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

07:00 π.μ.: Αρχιεπισκοπικό και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Φωτικής κ. Νεκταρίου στον Μητροπολτικό και Καθεδρικό Ναό “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ” Αθηνών.

18:00 μ.μ.: Αγιασμός για την έναρξη του νέου κατηχητικού έτους στη Χριστιανική Εστία Λαμίας και ομιλία με θέμα: «Η τήρηση των μοναχικών επαγγελιών από τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη».

20:30 μ.μ.: Άφιξη στην Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.

Σχετικές αναρτήσεις

Προχωράει η ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας

efthia

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα ψεκασμού για τα κουνούπια στη Φθιώτιδα

efthia

Το Λειτουργικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας από 15-21 Απρίλη

efthia
Φόρτωση....