Κόσμος

Φόβοι για τουλάχιστον 2.000 νεκρούς από τις πλημμύρες στη Λιβύη

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη Λιβύη, όπου εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί από τις πλημμύρες ξεπερνούν τις 2.000, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της παράλληλης κυβέρνησης που είναι εγκατεστημένη στη Βεγγάζη, Οσάμα Χαμάντ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Masar, είπε χαρακτηριστικά: «Χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι, περισσότεροι από 2.000 είναι νεκροί». Ο αριθμός αυτός, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Προηγούμενος απολογισμός που είχε δώσει εκπρόσωπος της παράλληλης κυβέρνησης έκανε λόγο για τουλάχιστον 150 νεκρούς από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στη Λιβύη.

Βίντεο που κάνουν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν ανθρώπους να έχουν ανέβει στις στέγες των σπιτιών τους ή πάνω στα αυτοκίνητά τους στην προσπάθεια να σωθούν.

Οι Αρχές της χώρας κήρυξαν τις περιοχές που επλήγησαν σε κατάσταση ακραίας έκτακτης ανάγκης, δίνοντας εντολή για κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων και επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τέσσερα σημαντικά λιμάνια για την εξαγωγή πετρελαίου στη Λιβύη, τα Ρας Λανούφ, Ζουεϊτίνα, Μπρέγκα και Ες Σίντρα έκλεισαν από το απόγευμα του Σαββάτου και για τρεις ημέρες, δήλωσαν στο Reuters δύο μηχανικοί .

Ο πρωθυπουργός, επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης στην Τρίπολη, Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά, δήλωσε την Κυριακή πως έδωσε οδηγίες σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες να «αντιμετωπίσουν αμέσως» τις ζημιές και τις πλημμύρες στις πόλεις της ανατολικής Λιβύης.

Τα Ηνωμένα Έθνη στη Λιβύη ανέφεραν ότι θα «παράσχουν βοήθεια σε υποστήριξη των προσπαθειών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο».

Σχετικές αναρτήσεις

Κατάσχεση 2,7 τόνων κοκαΐνης στην Καραϊβική

efthia

Πλημμύρες και καταστροφές στο Ντουμπάι

efthia

Η πορεία που «διέγραψε» η ολική ηλιακή έκλειψη

efthia
Φόρτωση....