Ανακοινώσεις

Όλοι και όλες στην απεργία της 28ης Φλεβάρη

Όταν η συρρίκνωση των μισθών, η φτώχεια, η ακρίβεια και οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται νόμος, ο συλλογικός αγώνας και η αντίσταση αποτελούν ταξικό καθήκον.

Κάθε μέρα που περνά, οι εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες, οι αγρότισσες/τες, οι νέοι/ες, οι συνταξιούχοι/ες και οι αυτοαπασχολούμενοι/ες, ντόπιοι/ες και μετανάστ(ρι)ες, ασφυκτιούν ολοένα και περισσότερο, καθώς βιώνουν μια βάρβαρη επίθεση στις ζωές τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές, το κεφάλαιο και η ΕΕ, σε ένα κοινό μέτωπο, κλιμακώνουν τον ταξικό πόλεμο ενάντια στην κοινωνία με νέα αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά μέτρα. Ο σκοπός τους είναι προφανής: να τροφοδοτήσουν τα κέρδη του κεφαλαίου, να μετατρέψουν σε εμπόρευμα την ικανοποίηση κάθε ανθρώπινης ανάγκης, κάθε δραστηριότητα των κατοίκων της πόλης, κάθε δημόσιο χώρο.

Η ακρίβεια σε όλα τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης –κι όχι μόνο- αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της δύσκολης καθημερινότητας των ανθρώπων του μόχθου. Την ευθύνη για αυτό την έχουν η διάλυση του πρωτογενούς αγροτικού τομέα παραγωγής λόγω της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, η κυριαρχία των πολυεθνικών εταιρειών και οι μεγαλοκαρχαρίες του εμπορίου και των σούπερ μάρκετ. Σε αυτό το νοσηρό κάδρο, έρχονται να προστεθούν οι μεγάλες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο θέρμανσης, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις ιδιωτικοποιήσεις & την πλήρη απελευθέρωση των αγορών στην ενέργεια. Την πολιτική αυτή προωθεί με στυγνό τρόπο η κυβέρνηση της ΝΔ, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και το κεφάλαιο.

Την ίδια στιγμή, ο πολλαπλασιασμός των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες και τα ξένα funds, που πετάνε οικογένειες στον δρόμο, οι δυσβάσταχτες για τα φτωχά λαϊκά στρώματα αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων , έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τα φτωχά νοικοκυριά, τον κόσμο της εργασίας, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τη νεολαία. Όλοι αυτοί βλέπουν, όσο ποτέ τον κίνδυνο της έξωσης και της απώλειας του δικαιώματος ε μια αξιοπρεπή κατοικία.

Η υγεία, η παιδεία και η κοινωνική πρόνοια σπρώχνονται στη διάλυση από την υποχρηματοδότηση και τις ιδιωτικοποιήσεις, και παράλληλα ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της αχαλίνωτης εμπορευματοποίησης, που θα τις κάνει απρόσιτες για τους πολλούς.Αντί να ενισχυθούν οι δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, οι δομές υγείας, τα δημόσια νοσοκομεία, η πρόνοια με την αναγκαία χρηματοδότηση, με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων και με προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού-ιατρικού προσωπικού, με επέκταση νέων κρεβατιών και μονάδων ΜΕΘ και τα δημόσια σχολεία με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, νέες σχολικές αίθουσες, εργαστήρια, υλικοτεχνικές υποδομές, λιγότερους μαθητές ανά τάξη, η κυβέρνηση της ΝΔ και η Περιφέρεια Στερεάς σπαταλούν υπέρογκα ποσά είτε σε φιέστες και έργα βιτρίνας κόντρα στις ανάγκες και στο συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας ,είτε σε πανάκριβες

Παράλληλα, αντί να αυξηθεί η χρηματοδότηση και να αναβαθμιστούν τα δημόσια πανεπιστήμια, η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας πιστά τις ντιρεκτίβες της ΕΕ και παρακάμπτοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος, καταθέτει προς ψήφιση νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων λειτουργώντας υπέρ των συμφερόντων των ιδιωτικών ομίλων και της καπιταλιστικής κερδοφορίας και μεθοδεύοντας την υποβάθμιση-υποχρηματοδότηση-συρρίκνωση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, την απαξίωση των πτυχίων και την ισοπέδωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Ως Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στις δίκαιες μαζικές αντιδράσεις των φοιτητ(ρι)ών, των μαθητ(ρι)ών και συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας που αντιλαμβάνονται ότι φαλκιδεύεται ακόμα περισσότερο το δικαίωμα της πρόσβασης σε καθολική δημόσια, δωρεάν, ποιοτική πανεπιστημιακή εκπαίδευση, σε μια παιδεία χωρίς εξεταστικούς φραγμούς και ταξικά εμπόδια.

Παράλληλα στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φτωχομεσαίων αγροτών/ισσών ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης ΝΔ-ΕΕ-κεφαλαίου. Αυτοί, με τη νέα ΚΑΠ, έχουν σκοπό να λεηλατήσουν το αγροτικό εισόδημα, να διογκώσουν το κόστος παραγωγής, να καταργήσουν το μικρό αγροτικό κλήρο, συγκεντρώνοντας τη γη και τον πλούτο στα χέρια μεγαλοαγροτών, να μειώσουν τις επιδοτήσεις, να περιορίσουν στο ελάχιστο τα μέτρα προστασίας των αγροτικών προϊόντων και, εν τέλει, να οδηγήσουν στην ολοκληρωτική καταστροφή τον κόσμο της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Σαφώς, οι επιπτώσεις στην υπόλοιπη κοινωνία θα είναι αντίστοιχα σοβαρές, κάνοντας την πρόσβαση σε επαρκή, ασφαλή και υγιεινή διατροφή πολύ πιο δύσκολη.

Φτάνει πια.

Έφτασε ο καιρός να συνειδητοποιήσουμε όλοι/ες μας, ότι αυτή η επίθεση κυβέρνησης ΝΔ-ΕΕ-κεφαλαίου, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο συλλογικά, ότι σε καμία περίπτωση το «ο καθένας μόνος του, για την πάρτη του» δεν μας βοηθάει. Οφείλουμε στην ίδια μας τη ζωή αλλά και στην αξιοπρέπειά μας ως εργαζόμενων και νέων να αγωνιστούμε συλλογικά και οργανωμένα για την υπέρβαση και ανατροπή της σημερινής νοσηρής πραγματικότητας. Χρειάζεται άμεσα να οργανώσουμε τους αγώνες μας και να βγούμε ξανά στους δρόμους, μαχόμενοι για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενάντια σε κάθε μικρή ή μεγάλη ιδιωτικοποίηση.

 

Η «Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά» με συνέπεια παλεύει για Μαζικούς, ανυποχώρητους και παρατεταμένους αγώνες. Κόντρα στο συμβιβασμό, τη συνθηκολόγηση, την υποταγή  και την ηττοπάθεια. Για τη συγκρότηση της Αγωνιστική ενότητας των εργαζόμενων «από τα κάτω» – με συντονισμό των αγωνιζόμενων σωματείων & εργαζομένων, κόντρα στην υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία του «κοινωνικού εταιρισμού» της ΓΣΕΕ – που κάνει «εποικοδομητικές προτάσεις» και προκήρυξε απεργία τον Απρίλη!!!

Είναι η μόνη λύση για να πάρουμε πίσω τον πλούτο & τη ζωή που μας κλέβουν!

 .

Μόνο η μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στις συλλογικές διαδικασίες μπορεί να αποτρέψει τα αντεργατικά τους σχέδια!!!

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά 

Σχετικές αναρτήσεις

Εργατική Πρωτομαγιά: Παγκόσμιο σύμβολο εργατικών λαϊκών αγώνων

efthia

Τη Μ. Τετάρτη στην πλατεία Διάκου η συγκέντρωση του ΕΚΠΕΦ για την Πρωτομαγιά

efthia

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για ανοιχτή ΛΑΡΚΟ

efthia
Φόρτωση....