Πολιτική

Γ. Σαρακιώτης: Μνημείο υποκρισίας η στάση της ΝΔ στο έγκλημα των Τεμπών

Στην τηλεοπτική εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», εμφανίστηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ και νέος Συντονιστής Ε.Π.Ε.Κ.Ε. Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τα ζητήματα της ακρίβειας και της συμπλήρωσης ενός έτους από το έγκλημα των Τεμπών.

Όπως αρχικά επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση αργά το κατάλαβε και λαμβάνει αυτά τα υποτυπώδη μέτρα. Οι καταναλωτές, όμως, το έχουν καταλάβει εδώ και τρία χρόνια γιατί πληρώνουν την ακρίβεια. Το προβληματικό είναι ότι η Κυβέρνηση το αντιλήφθηκε τώρα. Θα επικαλεστώ στοιχεία από ΜΜΕ φιλικά προσκείμενα στην Κυβέρνηση. Το γεγονός ότι μειώθηκαν οι καταθέσεις στις τράπεζες κατά 5 δισ. ευρώ μόνο τον Ιανουάριο δε νομίζω να είναι δείγμα “εξαιρετικής αναπτυξιακής πορείας” της χώρας… Την ίδια στιγμή, κόβεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και δε νομίζω να είναι και αυτό αποτέλεσμα της “ανάπτυξης Μητσοτάκη” και “θετικής πορείας της οικονομίας”. Το εμπορικό έλλειμμα, το 2023, έχει χάσμα 31 δισ. ευρώ, δηλαδή η αξία των εισαγωγών ανέρχεται στα 80 δισ. ευρώ, ενώ των εξαγωγών στα 50 δισ. ευρώ. Πρέπει να πανηγυρίζουμε και γι’ αυτό το… “επίτευγμα” της Ν.Δ.;»

Εν συνεχεία, πρόσθεσε: «Σύμφωνα με έρευνα της “Καθημερινής”, γυρίζουμε 30 χρόνια πίσω καθώς το 35% του εισοδήματος δίνεται για τροφή και στέγη. Εδώ και 30 χρόνια έχουμε να καταγράψουμε αυτά τα ποσοστά. Άρα, η Κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί και το έχει αποδείξει. Όποιο μέτρο είναι θετικό, το ψηφίζουμε ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά θα εξακολουθήσουμε να το θεωρούμε ανεπαρκές όταν αυτό το μέτρο επιφέρει μείωση 10% σε ένα προϊόν, που το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί κατά 300%. Επίσης, υπάρχουν προϊόντα, τα οποία παρουσιάζουν αντίστοιχες αυξήσεις αλλά έχει μειωθεί το περιεχόμενο της συσκευασίας. Αυτό λέγεται κοροϊδία και όχι “μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας”!»

Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στη χθεσινή τοποθέτηση της κας Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών τονίζοντας: «Η απάντηση της κας Μπακογιάννη ήταν ιδιαίτερα ηχηρή όσον αφορά τα πεπραγμένα της Ν.Δ. ως αντιπολίτευση επί μείζονων εθνικών ζητημάτων μεταξύ 2015-2019. Η κα Μπακογιάννη ανέφερε ότι “η ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας αποτέλεσε επιτυχία της διαπραγμάτευσης Κοτζιά”. Απάντησε προς όλα αυτά τα στελέχη και τους Βουλευτές της Ν.Δ. που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια εκείνη την περίοδο και σήμερα όλοι έχουμε καταλάβει ότι προφανώς έτρεχαν για να… πανηγυρίσουν για την επιτυχία της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών!»

Κλείνοντας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το έγκλημα των Τεμπών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Η στάση των 158 Βουλευτών της Ν.Δ. συνιστά μνημείο υποκρισίας, καθώς δεν υπερψήφισαν την πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη σύμβαση 717, κατόπιν της δικογραφίας της Ευρωπαίας Εισαγγελέως που βρίσκεται από το καλοκαίρι στη Βουλή. Αποτελεί μνημείο υποκρισίας που, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα Τέμπη, οι Βουλευτές της Ν.Δ. μιλούσαν αποκλειστικά για “ατομική ευθύνη” και “ανθρώπινα λάθη”».

Σχετικές αναρτήσεις

Σαρακιώτης: Η Ν.Δ. δίνει τη χαριστική βολή στη Θεσσαλία

efthia

Δυσλειτουργία Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου

efthia

Εισήγηση Γ. Κοτρωνιά στη Βουλή για το Σ/Ν του υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας

efthia
Φόρτωση....