Ανακοινώσεις

Καταγγελία από το ΕΚΠΕΦ για το εργατικό ατύχημα στον Ε65

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας για πολλοστή φορά καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που βιώνουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι τόσο στο νομό Φθιώτιδας όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Ένα νέο εργατικό ατύχημα προστίθεται στη μαύρη λίστα της Φθιώτιδας. Ο 33χρονος συνάδελφός μας, εργαζόμενος σε ιδιωτική εταιρεία έργων που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι του και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας πληροφορήθηκε το ατύχημα άμεσα, και ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που λάμβανε η επιχείρηση στην κατεύθυνση της προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Για μία ακόμη φορά καταγγέλλουμε την ανυπαρξία των ατομικών μέτρων προστασίας και των κανόνων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς, και από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να εξετάσουν τα αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιους αναλογούν. Απαιτούνται άμεσα κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να γίνουν αυστηρότεροι και πιο συχνοί οι έλεγχοι από το σώμα επιθεώρησης εργασίας και οι ποινές για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και των κανόνων υγείας και ασφάλειας από όλους, ώστε να ελαττωθούν όσο γίνεται περισσότερο τα εργατικά ατυχήματα.

Σχετικές αναρτήσεις

Εργατική Πρωτομαγιά: Παγκόσμιο σύμβολο εργατικών λαϊκών αγώνων

efthia

Τη Μ. Τετάρτη στην πλατεία Διάκου η συγκέντρωση του ΕΚΠΕΦ για την Πρωτομαγιά

efthia

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για ανοιχτή ΛΑΡΚΟ

efthia
Φόρτωση....