Πολιτική

Δύο παιδιά από τη Φθιώτιδα στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25

Ολοκληρώθηκε η ανάδειξη οργάνων στο ΜέΡΑ25, μετά το κλείσιμο του 2ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου με τις ψηφοφορίες πάνω στο Καταστατικό, στο τρόπο συγκρότησης του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές, στη στρατηγική του κόμματος και στις κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες.

Από το Συνέδριο του οποίου οι διαδικασίες διήρκεσαν από αρχές Νοεμβρίου μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου, αναδείχθηκαν: ο Γραμματέας του κόμματος (επανεξελέγη ο Γιάνης Βαρουφάκης), η νέα Κεντρική Επιτροπή και η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.

Στη νέα Κεντρική Επιτροπή έντονη είναι η παρουσία της Φθιώτιδας αφού εκλέχθηκαν ως εκπρόσωποι της Στερεάς Ελλάδας δύο νέα στελέχη από την Φθιώτιδα και τη Λοκρίδα που επωμίζονται το απαιτητικό έργο της πολιτικής και οργανωτικής ανασύνταξης του κόμματος στη Περιφέρεια Στερεάς. Πρόκειται για τον πρώην υποψήφιο Βουλευτή Φθιώτιδας Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Υπολογιστών Δονάτο Γκοτζαμάνη από τη Λαμία και τον εκπαιδευτικό και αρθρογράφο Πάνο Ιωάννου από την Αταλάντη. Γνωστοί και οι δύο για την έντονη πολιτική και κοινωνική δραστηριότητά τους.

Το ΜέΡΑ25 με το βλέμμα στην ανασύνταξη του ίδιου του κόμματος, μετά την ήττα των περασμένων εκλογών, αλλά και συνολικά του χώρου της ριζοσπαστικής Αριστεράς εξέλεξε αξιόμαχα στελέχη στα νέα του όργανα που συνδυάζουν την πολιτική εμπειρία με την κινηματική δράση με στόχο τη σύνδεση του κόμματος με τα κινήματα ανά την Ελλάδα και την πολιτική εκπροσώπηση όλων αυτών και στην Ευρωβουλή που θα προκύψει από τις εκλογές του Ιουνίου.

Επιπλέον στην 1η συνεδρίαση της νέας Κ.Ε., το Σάββατο 24/2, εκλέχθηκε το νέο Συντονιστικό της Δίδυμο, που το αποτελούν η πρώην βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη και ο καθηγητής οικονομικών του ΕΚΠΑ Νίκος Θεοχαράκης και αναδείχθηκαν τα μέλη της νέας Πολιτικής Γραμματείας μεταξύ των οποίων ο Χάρης Κωστούλας με καταγωγή από την Σπερχειάδα. Επίσης ορίστηκε Εκπρόσωπος Κόμματος ο πρώην βουλευτής και γνωστός ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης.

Σχετικές αναρτήσεις

Σαρακιώτης: Η Ν.Δ. δίνει τη χαριστική βολή στη Θεσσαλία

efthia

Δυσλειτουργία Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου

efthia

Εισήγηση Γ. Κοτρωνιά στη Βουλή για το Σ/Ν του υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας

efthia
Φόρτωση....