Αυτοδιοικητικές εκλογες 2023

Θύμιος Καραϊσκος: Η Λαμία ήταν, είναι και θα παραμείνει Περήφανη!

Το πρόγραμμα του Συνδυασμού «ΛΑΜΙΑ, Περήφανη Πόλη», για την επόμενη 5ετία, παρουσίασε απόψε ο νυν Δήμαρχος και υποψήφιος εκ νέου, Θύμιος Καραίσκος, στο κατάμεστο Δημοτικό θέατρο της Λαμίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς, ο πρώην Υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος, ο πρώην βουλευτής Κώστας Κουτσοπγιαννακόπουλος, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, παλιοί αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι φορέων, ενώ τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, και Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Διονύσης Χατζηδάκης.

Ο κ. Καραϊσκος ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τη ΝΔ και τον Πρωθυπουργό  για τη στήριξη προς τον συνδυασμό του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συγκινητική συμπαράσταση των πολιτών της Λαμίας, μετά την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο επικεφαλής του Συνδυασμού αναφέρθηκε αναλυτικά στο πλέγμα έργων και παρεμβάσεων που υλοποιήθηκε από τη δημοτική αρχή.

«Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και η ανάδειξη του χώρου των Θερμοπυλών, οι βιοκλιματικές αναπλάσεις και οι παρεμβάσεις προστασίας του περιβάλλοντος, τα οδικά έργα βελτίωσης της ασφάλειας και αντιπλημμυρικής προστασίας, οι κοινωνικές, αθλητικές κι εκπαιδευτικές υποδομές, δεν είναι παρά οι ψηφίδες που θα δημιουργήσουν τη μεγάλη εικόνα, μόλις κάθε μια από αυτές μπει στη θέση της. Η ανάπτυξη είναι σαν μια μηχανή. Χρειάζεται να μπουν όλα τα γρανάζια στη θέση τους προκειμένου να δουλέψει πιο γρήγορα και να φέρει αποτελέσματα. Αυτό κάναμε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Σχεδιάσαμε, δημιουργήσαμε και δρομολογήσαμε τις υποδομές που θα επιτρέψουν στη Λαμία να γίνει ο Δήμος που οραματιζόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Καραϊσκος.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λαμιέων παρουσίασε το πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια τονίζοντας πως τα έργα και οι δράσεις που προγραμματίζονται αφορούν τόσο σε έργα-πνοής για την πόλη, όσο και σε στρατηγικής σημασίας υποδομές οι οποίες θα δημιουργήσουν συνθήκες για οικονομική ανάπτυξη, αλλά και για περεταίρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον Δήμο. Πρόσθεσε επίσης πως έχουν ήδη διασφαλιστεί οι πόροι και τα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου ο Δήμος της Λαμίας να προχωρήσει στη γρήγορη υλοποίηση των έργων.

Μεταξύ των πλέον κρίσιμων έργων υποδομών, που η Δημοτική Αρχή προγραμματίζει για την περίοδο 2024-2028, είναι :

  • Η ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας Αλαμάνας και το νέο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης
  • Η ανάπλαση του λόγου του Αγίου Λουκά και των τριών κεντρικών πλατειών Διάκου, Ελευθερίας, Λαού
  • Η νέα Δημοτική Αγορά
  • Το διαδημοτική πάρκο Ζωοφιλίας
  • Το νέο αποχετευτικό δίκτυο στην κοιλάδα του Σπερχειού
  • Η κατασκευή ενός σύγχρονου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ)
  • Η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων
  • Η αποπεράτωση του Σταδίου Καμαρίτσας

Ο Δήμαρχος Λαμιέων αναφέρθηκε στην δημόσια καταγγελία που έκανε, σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Παπαϊωάννου να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος.

«Από την επόμενη κιόλας ώρα που έβαλα μπροστά από την όποια φιλία και γνωριμία το συμφέρον του τόπου, δέχθηκα αυτόν τον ανηλεή και ανήθικο πόλεμο. Δεν φοβήθηκα. Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να ενδώσω. Ακόμη και όταν οι απειλές απευθύνονταν στην οικογένειά μου, δεν σκέφτηκα να κάνω πίσω. Με απόλυτη διακριτικότητα απευθύνθηκα στις αρμόδιες αρχές και στη Δικαιοσύνη, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη», είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε πως ο κ. Παπαϊωάννου έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο στον Λαμιακό λαό, όταν σε απευθείας μετάδοση εξαπέλυσε χυδαίες ύβρεις εναντίον του.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Καραΐσκος απηύθυνε ένα ηχηρό κάλεσμα συστράτευσης προς όλους του δημότες, λέγοντας πως είναι βέβαιος ότι η Λαμία θα σπάσει τον κύκλο του φόβου που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν στον τόπο.

«Στις 8 Οκτωβρίου στέλνουμε πίσω, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όσους νομίζουν πως με το χρήμα και την εξουσία τους μπορούν να εξαγοράσουν συνειδήσεις. Σε όσους νομίζουν πως πόλεις όπως η Λαμία θα μετατραπούν σε μαγαζιά και οι κάτοικοί της σε υπαλλήλους ενός μεγάλου αφεντικού. Η Λαμία ήταν, είναι και θα παραμείνει περήφανη».

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκύκλιος για την ορκωμοσία των νέων Δημοτικών αρχών

efthia

Ζεκεντές ή Λιόλιος – Συκιώτης ή Κυρμανίδης

efthia

Στις κάλπες σήμερα 84 δήμοι και 6 περιφέρειες

efthia
Φόρτωση....