Αυτοδιοικητικές εκλογες 2023

Κ. Αγοραστός: Δεν μπορούν να γίνουν αυτοδιοικητικές εκλογές μέσα σε αυτό το χάος

Σε συνέντευξη του, ο Κώστας Αγοραστός μίλησε για τις καταστροφές που αφήνει πίσω της, η κακοκαιρία Daniel. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας εκτίμηση ότι θα χρειαστούν πάνω από 2 δισ. ευρώ για να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα σενάρια αναβολής των αυτοδιοικητικών εκλογών με τον ίδιο να επισημαίνει πως θεωρεί αδύνατο να γίνουν εκλογές τον Οκτώβρη στη Θεσσαλία, την ώρα που ολόκληρα χωριά έχουν σβηστεί από τον χάρτη από τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας Daniel.

Τι ανέφερε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Όταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ερωτήθηκε για το κατά πόσο είναι δυνατή η διεξαγωγή των εκλογών, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όχι δεν νομίζω ότι είναι δυνατή. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε όλες αυτές τις περιοχές δεν μπορούν να γίνουν εκλογές».

Όπως είπε, ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών και το εάν τελικά θα υπάρξει αναβολή, δεν είναι θέμα της περιφέρειας, αλλά της κυβέρνησης, ωστόσο ο ίδιος έχει θέσει το ζήτημα. «Έχω θέσει το θέμα και έχω ζητήσει άμεση χρηματοδότηση για να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης. Δεν είναι απόφαση της περιφέρειας όμως οι εκλογές» σημείωσε.

Τα σημαντικότερα προβλήματα

Όσον αφορά τις καταστροφές, ο κ. Αγοραστός ανέφερε πως τα σημαντικότερα προβλήματα αυτή τη στιγμή παρουσιάζονται σε χωριά στην Καρδίτσα, όπου υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Όπως ανέφερε «οι πιο δύσκολες περιοχές είναι η Καλογριανά, το Ριζοβούνι, το Καματερό, η Μεταμόρφωση, ο Κοσκινάς, η Μαραθέα και ο Βλοχός, όπου θα επιχειρήσουν πολλές δυνάμεις σήμερα, χωρίς να σταματάνε να επιχειρούν στα άλλα που είναι ο Παλαμάς, τα Μεγάλα Καλύβια, η Φαρκαδόνα και διάφορα άλλα χωριά.

Και βέβαια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια της προσωρινής αποκατάστασης κάποιων δρόμων με δεκάδες μηχανήματα, τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία διαμόρφωσης των δρόμων».

 

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης

Έτσι το μεγαλύτερο βάρος των διασώσεων θα πέσει στους συγκεκριμένους οικισμούς, συμπλήρωσε, ενώ επισήμανε πως είναι άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων. «Δεν υπάρχει ρεύμα και νερό σε πολλές περιοχές» σημείωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τον σταθμό της ΔΕΗ να είναι ακόμα πλημμυρισμένος

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, σήμερα αναμένεται να επιχειρήσουν στις πληγείσες περιοχές 15 ελικόπτερα που θα πετούν σε κύκλους, 47 βάρκες του στρατού, εθελοντές που βρίσκονται στην περιοχή με βάρκες, πέντε ερπυστριοφόρα του στρατού και Hummer.

Παράλληλα,  υπογράμμισε ότι ο Πηνειός, αν και έχει ανέβει η στάθμη του στις πληγείσες περιοχές, αυτή τη στιγμή έχει σταθεροποιηθεί.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκύκλιος για την ορκωμοσία των νέων Δημοτικών αρχών

efthia

Ζεκεντές ή Λιόλιος – Συκιώτης ή Κυρμανίδης

efthia

Στις κάλπες σήμερα 84 δήμοι και 6 περιφέρειες

efthia
Φόρτωση....