Αυτοδιοικητικές εκλογες 2023

Λ. Αποστολίδης: Οι ευθύνες της Περιφέρειας έχουν μείζονες ποινικές και αστικές ευθύνες…

Μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελία του Πρωτοδικείου Λαμίας κατέθεσε σήμερα ο υπ. Περιφερειάρχης, Λουκάς Αποστολίδης, σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το τελευταίο διάστημα ολόκληρη της Κεντρική Ελλάδα και τις ευθύνες της Περιφέρειας.

Ειδικότερα ο κ. Αποστολίδης τονίζει:

Ασφάλεια ζητάνε οι πολίτες για τη ζωή τους, την περιουσία τους και τη θωράκιση των πόλεων από φωτιές, πλημμύρες και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα. Στερεά και Θεσσαλία στο μάτι του κυκλώνα. Όπου να γυρίζεις τη ματιά σου η Ελλάδα σε πληγώνει.

Ολική η καταστροφή που υπέστησαν οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Θεσσαλιώτιδας του δήμου Δομοκού από την κακοκαιρία Daniel. Αγροτικές περιουσίες 40 χιλιάδες στρέμματα καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Στην επίσκεψή μου στην περιοχή μαζί με κλιμάκιο υποψηφίων αντικρίσαμε ένα θέαμα πραγματικά θλιβερό, καθώς πρόκειται για μια ολοκληρωτική καταστροφή 30.000 στρεμμάτων, για τον θάνατο ενός κτηνοτρόφου, για τη διάλυση της σιδηροδρομικής γραμμής, καθώς επίσης και για τη διάλυση των υποδομών συλλήβδην. Η κατάσταση αυτή παρουσιάζει μια εικόνα που πληγώνει κάθε πολίτη. Οι αγρότες-παραγωγοί είναι σε απόγνωση.

Τα συναισθήματα αγανάκτησης και οργής των παραγωγών είναι έκδηλα από άκρη σε άκρη. Οργής διότι από το 2020 είχαν εκταμιευτεί 4.000.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα μετά τις καταστροφές του Ιανού και δυστυχώς ο ανάδοχος βρέθηκε μετά από τρία χρόνια, και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2023, για να αναλάβει το έργο!!!

Ένιωσα την ανάγκη και το χρέος να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες κατά πάντως αρμόδιου υπευθύνου για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως, της υποβάθμισης ρύπανσης του περιβάλλοντος κα.

Οι ευθύνες της Περιφέρειας και όσων εμπλέκονται με την μη εκτέλεση αυτών των έργων έχουν μείζονες ποινικές και αστικές ευθύνες!

Αλλά ο χορός των καταστροφών από τις πλημμύρες συνεχίζεται τις μέρες αυτές. Πολλά διαμερίσματα της Στερεάς δοκιμάζονται, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ευρυτανία. Πλημμυρίζει ο τόπος, διότι δεν υπάρχουν υποδομές.  

Η Εύβοια με τη νέα νεροποντή μοιράστηκε στα δύο, όπως η Ελλάδα λίγες μέρες πριν στον εθνικό δρόμο. Όπως στον σιδηρόδρομο που φαίνεται θα αποκατασταθεί μετά από πολύ καιρό με την Ελλάδα μοιρασμένη στα δύο. Στη Βοιωτία στο μαρτυρικό Δίστομο, στο Στείρι, στην παραλία, όλη η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης. Γεωργικές περιουσίες χάνονται, υποδομές καταστρέφονται και η Πολιτεία κοιμάται.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας και των πόλεων είναι διάτρητη. Πλήρης η ανεπάρκεια τόσο της κεντρικής εξουσίας όσο και της περιφερειακής διοίκησης. Καιρός να μπει φρένο στην ανικανότητα των διοικούντων.

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκύκλιος για την ορκωμοσία των νέων Δημοτικών αρχών

efthia

Ζεκεντές ή Λιόλιος – Συκιώτης ή Κυρμανίδης

efthia

Στις κάλπες σήμερα 84 δήμοι και 6 περιφέρειες

efthia
Φόρτωση....