Αυτοδιοικητικές εκλογες 2023

Ο λαός της Λαμίας έδωσε απόψε χρίσμα νίκης και εμπιστοσύνης!

«Την ενότητα που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας για να προχωρήσει μπροστά και να προοδεύσει, θα την προστατέψω και θα τη διαφυλάξω με κάθε τρόπο. Παντού και πάντα. Από την επομένη των εκλογών, θα είμαστε όλοι μαζί. Με ένα κοινό στόχο. Να κάνουμε ξανά τη Λαμία αντάξια της ιστορίας της. Να κάνουμε ξανά τη Λαμία αντάξια των προσδοκιών μας», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για τη ΛΑΜΙΑ», που πραγματοποιήθηκε απόψε στην κατάμεστη πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Στην εκδήλωση, όπου ανακοινώθηκε η μεγάλη πλειοψηφία των υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού, ο κ. Παπαϊωάννου περιέγραψε τη σημερινή κατάσταση που βιώνει η Λαμία, ενώ έδωσε και το στίγμα για τον δήμο που ο ίδιος οραματίζεται. «Η Λαμία του σήμερα αργοπεθαίνει, βυθίζεται στην αφάνεια. Οι νέοι φεύγουν και οι παραγωγικές δυνάμεις, οι επιχειρήσεις, οι αγρότες μειώνονται, ενώ τη στιγμή που άλλοι περιφερειακοί δήμοι κάνουν άλματα μπροστά, ο δήμος Λαμιέων  μοιάζει με φτωχό συγγενή  της ελληνικής περιφέρειας. Αυτή η πραγματικότητα δεν μας αξίζει», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων, προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε μια νέα δύναμη που θα απελευθερώσει τους δημιουργούς, τους παραγωγούς, τους επαγγελματίες και τους επιστήμονες αυτού του τόπου.  Μια δύναμη που θα στέκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη και δεν θα αφήνει καμία και κανέναν πίσω. Μια δύναμη που θα λειτουργεί με υπευθυνότητα, συνέπεια και μετρήσιμα αποτελέσματα και θα παράγει πλούτο και θέσεις εργασίας, ώστε όλοι οι πολίτες της Λαμίας να είναι μέρος ενός μέλλοντος με ευημερία, νέες ευκαιρίες και μια καθημερινότητα με αξιοπρέπεια».

 «Γνωρίζετε καλά ότι δεν είμαι πολιτικός και δεν φιλοδοξώ να γίνω ένας επαγγελματίας της πολιτικής», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου μιλώντας για την απόφαση του να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος και συμπλήρωσε: «Δεν είμαι καλός στα λόγια. Είμαι ένας άνθρωπος των πράξεων και των έργων.  Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω από μικρό παιδί. Να εργάζομαι σκληρά. Και τώρα είμαι έτοιμος να εργαστώ σκληρά για να δικαιώσω τις προσδοκίες σας”,  είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους υποψηφίους του συνδυασμού που ηγείται, επισήμανε: “Είμαι διπλά περήφανος, που από πέρυσι που ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να διεκδικήσω τη δημαρχία, ήρθαν κοντά μου άνθρωποι που πατάνε γερά στα πόδια τους. Άνθρωποι με αξιοσύνη, με προσφορά, με αποτύπωμα, αξίες, γνώση, αλλά και ενθουσιασμό. Άνθρωποι που τους ξέρετε και σας ξέρουν, από κάθε γενιά, αλλά και από κάθε γειτονιά της πόλης μας, αλλά και από κάθε χωριό του Δήμου μας. Άνθρωποι που τους συνδέει η αγάπη για τόπο μας, που τους ενώνει το ίδιο όραμα για μια ανάπτυξη που τους αφορά όλους. Ανάπτυξη που μοιράζεται δίκαια, που δημιουργεί δουλειές, σέβεται το περιβάλλον, αξιοποιεί την ιστορία και τον πολιτισμό, φέρνει επενδύσεις και ευκαιρίες.”

Περιγράφοντας το όραμά του για τον δήμο Λαμιέων, ο κ. Παπαϊωάννου μίλησε κατέθεσε το όραμά του για “μια πόλη ζωντανή, έναν δήμο-πρότυπο για τον οποίο θα είμαστε όλοι περήφανοι. Και περήφανοι όχι μόνο στις ταμπέλες. Αλλά περήφανοι όπως αξίζει, όπως αρμόζει στην ιστορία, όπως αξίζει στην παράδοση, όπως αξίζει στους δημότες. Ένας δήμος που θα διοικείται με σχέδιο, χρονοδιαγράμματα, στόχους μετρήσιμους. Με εργαλεία σύγχρονα και ανθρώπους ικανούς και με γνώσεις. Με αξιολόγηση, διαφάνεια, λογοδοσία. Σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση, θα είμαστε έτοιμοι και το πρόγραμμα που θα καταθέσουμε στον Λαμιώτικο λαό τον Σεπτέμβριο, θα έχει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες παρεμβάσεις, Ούτε γενικότητες, ούτε ανέξοδες και κούφιες υποσχέσεις που διαβάζαμε και ακούγαμε πριν 4 χρόνια”.

Απευθυνόμενος στους δημότες, έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: “Θα ήθελα να συστήσω σε όσους αγχώνονται για τα διάφορα χρίσματα, να μην ανησυχούν άδικα. Το χρίσμα στον Δήμο Λαμιέων το δώσατε σήμερα όλοι εσείς που βρίσκεστε εδώ, με τη δυναμική σας παρουσία, με το παλμό σας, με το χαμόγελό σας. Δώσατε χρίσμα εμπιστοσύνης, χρίσμα εντολής να πάμε τη Λαμία μπροστά.”

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκύκλιος για την ορκωμοσία των νέων Δημοτικών αρχών

efthia

Ζεκεντές ή Λιόλιος – Συκιώτης ή Κυρμανίδης

efthia

Στις κάλπες σήμερα 84 δήμοι και 6 περιφέρειες

efthia
Φόρτωση....