Ύπαιθρος

Παμφθιωτική σύσκεψη την Τετάρτη (19.00) στη Λαμία

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Φέτος αντιμετωπίζουμε ίσως την χειρότερη χρονιά των πολλών τελευταίων ετών.

Το κόστος παραγωγής παραμένει σταθερά στα ύψη, οι παραγωγές στα περισσότερα προϊόντα ήταν από μέτριες μέχρι κακές και οι τιμές εντελώς αναντίστοιχες με το κόστος παραγωγής και το κόστος διαβίωσης των οικογένειών μας.

Επιπλέον μέσω και της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ είδαμε και τις ενισχύσεις να μειώνονται πάνω από 50%. Παράλληλα το κύμα ακρίβειας στην ενέργεια, στα τρόφιμα και σε όλα τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα θερίζει το όποιο εισόδημά μας, όπως και όλων των υπόλοιπων λαϊκών νοικοκυριών.

Τα κονδύλια για υποδομές, αντιπλημμυρικά έργα, αρδευτικά, αγροτική οδοποιία, είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα και μας φέρνουν συνεχώς αντιμέτωπους με μεγάλες φυσικές καταστροφές και τις ολέθριες συνέπειές τους, όπως έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλιώτιδα, στη Θεσσαλία και αλλού.

Οι αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ και των άλλων μηχανισμών για τις ζημιές και τις καταστροφές που παθαίνουμε είτε δεν δίνονται καθόλου είτε δίνονται με τη μορφή ψίχουλων για να κατευνάσουν τις όποιες αντιδράσεις.

Η ύπαιθρος ρημάζει, τράπεζες και ταχυδρομεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο και τα Κέντρα Υγείας έχουν καταντήσει στην ουσία κέντρα συνταγογράφησης.

Φαίνεται επίσης ότι εντείνεται η συνολική επίθεση κατά των αγροτών και κτηνοτρόφων σε όλη την ΕΕ. Είναι θετικό ότι οι συνάδελφοί μας στη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, και σε άλλες χώρες είτε έχουν πάρει τον δρόμο του αγώνα είτε ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση έχουμε την υποχρέωση να πάρουμε θέση, για εμάς, για τις οικογένειες μας, για αυτά που μας άφησαν οι πατεράδες μας και αυτά που φτιάξαμε με κόπο και αίμα και τώρα μας τα παίρνουν. Η μόνη θέση που μπορούμε να πάρουμε, είναι θέση μάχης και αγώνα για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας, την επιβίωσή μας, την ζωή μας στην ύπαιθρο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην Παμφθιωτική Σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Γενάρη στις 7:00 μμ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Λαμίας στην οδό Λεωνίδου 11.

Σχετικές αναρτήσεις

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

efthia

Πιλοτικό πρόγραμμα προστασίας κοπαδιών από επιθέσεις λύκου

efthia

Ιστορική νίκη για το εθνικό μας προϊόν την ελιά Καλαμών!

efthia
Φόρτωση....