Αυτοδιοικητικές εκλογες 2023

Περιοδεία Κώστα Μπασδέκη στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας

Περιοδεία στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας που “χτυπήθηκαν” από την πρόσφατη κακοκαιρία, πραγματοποίησε χθες ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, διαπιστώνοντας από κοντά τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμων που έχουν αφήσει απροστάτευτο το λαό της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπασδέκης, συνοδευόμενος αρχικά από τον Νίκο Γεραλή υποψήφιο δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας – Άννας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους επισκέφτηκε χωριά στην περιοχή του Μαντουδίου, καθώς και τις Ροβιές.

Στη συνέχεια μαζί με τον Βασίλη Παπασωτηρίου, υποψήφιο δήμαρχο Ιστιαίας  – Αιδηψού περιόδευσε σε χωριά της Ιστιαίας, όπου μεταξύ άλλων είχε συνάντηση με συκοπαραγωγούς που έχασαν μεγάλο μέρος από τη φετινή σοδειά από τη βροχή και την πλημμύρα.

Επίσης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία συλλόγων της περιοχής που αντιδρούν στην εγκατάσταση και λειτουργία εργοστάσιο παραγωγής ασφαλτομίγματος στην περιοχή του Ασμινίου.

Σε δήλωσή του σχετικά με την κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια, ο Κώστας Μπασδέκης, αναφέρει:

“Για μία ακόμη φορά ο πολύπαθος λαός της βόρειας Εύβοιας βιώνει τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες όλων το μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών. Απροστάτευτος, βρίσκεται αντιμέτωπος με αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής που νοιάζεται για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και αφήνει το λαό απροστάτευτο στα καιρικά φαινόμενα.

Μια κακοκαιρία ήταν αρκετή για να καταρρεύσουν σαν “χάρτινος πύργος” οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, περιφερειακής και δημοτικής αρχής για την δήθεν αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Για να ξεθωριάσει στα μάτια και του πιο καλόπιστου το κυβερνητικό σχέδιο “ανασυγκρότησης” και το “όραμα” Μπένου, το οποίο εκτός της κυβέρνησης της ΝΔ αγκάλιασαν και στήριξαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, οι εκπρόσωποι τους στην Περιφέρεια και και τους δήμους της βόρειας Εύβοιας, αλλά και όσοι σήμερα παρουσιάζονται ως δήθεν ανεξάρτητοι.

 Στις Ροβιές, χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά βροχής για να  καταρρεύσουν τα πολυδιαφημισμένα φράγματα “βαρέως τύπου”, καθώς, όπως φαίνεται, “ξέχασαν” να βάλουν σίδερα στο μπετόν, πνίγοντας το χωριό και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

 Το Μετόχι Μαντουδίου πλημμύρισε καθώς άφησαν στη μέση υποτιθέμενο αντιπλημμυρικό έργο και παρά τις παρεμβάσεις των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης και κατοίκων του χωριού, ο δήμος δεν έκανε τίποτα. Το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνει ένα έργο «τυφλό» το οποίο παράλληλα μπάζωσε τα υφιστάμενα φρεάτια και πλημμύρισε το χωριό.

 Στο Πήλι, το αναγκαίο γεφυράκι που ενώνει το χωριό, το οποίο παραδόθηκε στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά και άλλες παρεμβάσεις που έγιναν, λειτούργησαν ως φράγματα και οδήγησαν στις πλημμύρες στο χωριό.

Στα χωριά της Ιστιαίας αγρότες και ιδιαίτερα οι συκοπαραγωγοι υπέστησαν ανυπολόγιστη καταστροφή. Όσοι σοδειά παρέμενε στα δέντρα χτυπήθηκε από την βροχή, ενώ ποσότητες σύκων που ήταν προς ξήρανση παρασύρθηκαν απόνερα ρεμάτων που φούσκωσαν.

 Στο “ίδιο έργο θεατές” βρέθηκαν για μία ακόμη φορά και οι κάτοικοι στην Αγία Άννα, Βασιλικά και τα υπόλοιπα χωριά του παραλιακού μετώπου στο Αιγαίο, καθώς ρέματα φούσκωσαν και στις περισσότερες περιπτώσεις προκάλεσαν ζημιές σε περιοχές και σημεία που επαναλαμβάνονται σε κάθε δυνατή βροχόπτωση.

 Απαιτούμε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες για τα 100% της ζημιάς που υπέστησαν, να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που οφείλονται από την καταστροφική πυρκαγιά του 2021 και παλαιότερες πλημμύρες, καθώς και να ξεκινήσουν άμεσα μελέτες και έργα για την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία ολόκληρης της βόρειας Εύβοιας.

  Καλούμε το λαό της περιοχής στις 8 Οκτώβρη να καταδικάσει τους ενόχους για την σημερινή κατάσταση, την κυβέρνηση, την δημοτική και περιφερειακή αρχή. Να στηρίξει μαζικά και αποφασιστικά την «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμο και περιφέρεια”.

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκύκλιος για την ορκωμοσία των νέων Δημοτικών αρχών

efthia

Ζεκεντές ή Λιόλιος – Συκιώτης ή Κυρμανίδης

efthia

Στις κάλπες σήμερα 84 δήμοι και 6 περιφέρειες

efthia
Φόρτωση....