Αυτοδιοικητικές εκλογες 2023

Περιοδεία Φάνη Σπανού στους Δήμους της Φωκίδας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Φωκίδας της παράταξης: “Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας” πραγματοποίησαν περιοδεία στον Δήμο Δωρίδος και στο Γαλαξίδι του Δήμου Δελφών, προκειμένου να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με πολίτες.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τα χωριά και τις κωμοπόλεις Λιδωρίκι, Συκιά, Λευκαδίτι, Πενταγιοί, Αρτοτίνα, Ευπάλιο, Μοναστηράκι, Ερατεινή, Γαλαξίδι, όπως και τα Τριζόνια. Συμμετείχαν επίσης στις εκδηλώσεις για τα 79 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Λιδωρικίου, όπως και στα «Διάκεια 2023», που πραγματοποιήθηκαν στην Αρτοτίνα.

Η περιοδεία συνέπεσε χρονικά με ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την κατασκευή του παραλίμνιου αγωγού του Μόρνου. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού   23.744.516 ευρώ και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχώρησε στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Δωρίδος για την κατασκευή του. Η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Εκτός αυτού, στις συζητήσεις με τους πολίτες έγινε αναφορά στα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, τα οποία προχωρούν παράλληλα με το κορυφαίο αναπτυξιακό έργο της κατασκευής του λεγόμενου «Διαγώνιου Οδικού Άξονα» Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο, που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι) με την Ιόνια Οδό.

Συζητήθηκαν επίσης δράσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και έργα πολιτισμικής ανάπτυξης σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, αλλά και παρεμβάσεις στον πρωτογενή τομέα, όπως η ολοκλήρωση των έργων άρδευσης της πεδιάδας του Μόρνου, αρχικού προϋπολογισμού 6.500.000 ευρώ.

«Βρεθήκαμε ξανά στον Δήμο Δωρίδας, από το Λιδωρίκι και τη Συκιά, ως τους Πενταγιούς και την ορεινή Αρτοτίνα! Αλλά και στο Ευπάλιο, την Ερατεινή και το νησί – στολίδι του Κορινθιακού κόλπου, τα πανέμορφα Τριζόνια, προκειμένου να ακούσουμε τους συμπολίτες μας και να μιλήσουμε για το μέλλον του τόπου μας», δήλωσε ο κ. Σπανός και πρόσθεσε:

«Μαζί με τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξής μας, ακούσαμε προτάσεις, νέες ιδέες και ζητούμενα. Ενημερώσαμε παράλληλα για τον “διαγώνιο οδικό άξονα” που προχωρά και για τις πολλές δικές μας παρεμβάσεις βελτίωσης του οδικού δικτύου. Για τις πολλές ακόμη δράσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που στοχεύουν στην πολιτισμική ανάπτυξη. 

»Στη θητεία που ολοκληρώνεται, εξασφαλίσαμε γενναίες χρηματοδοτήσεις για κομβικά έργα, όπως η ολοκλήρωση της άρδευσης της πεδιάδας του Μόρνου και η κατασκευή του παραλίμνιου αγωγού του Μόρνου. Έργα, τα οποία αποζητούσε χρόνια αυτός ο τόπος. Δρομολογήθηκαν και -με τη στήριξη των πολιτών- θα τα ολοκληρώσουμε τα επόμενα χρόνια!»

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκύκλιος για την ορκωμοσία των νέων Δημοτικών αρχών

efthia

Ζεκεντές ή Λιόλιος – Συκιώτης ή Κυρμανίδης

efthia

Στις κάλπες σήμερα 84 δήμοι και 6 περιφέρειες

efthia
Φόρτωση....