Αυτοδιοικητικές εκλογες 2023

Προτάσεις της «Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησης», για την αντιμετώπιση των πλημμυρών στο Δομοκό

«Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των πλημμυρισμένων περιοχών δεν είναι μόνοι. Η λύση είναι η πρόταση μας. 

ΕΝΟΤΗΤΑ Ι – Άμεσες Οικονομικές Κινήσεις

  1. Άμεση και πραγματική καταβολή οικονομική στήριξης των πληγέντων για άμεση επανόρθωση των ζημιών στις υποδομές άρδευσης, το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.
  2. Άμεση καταβολή οικονομικής στήριξης για την πραγματική απώλεια εισοδήματος, γιατί πρέπει να ζήσουν τις οικογένειές τους και γιατί πρέπει να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς προμηθευτές αγροτικών εφοδίων κλπ.
  3. Πάγωμα των αγροτικών καλλιεργητικών δανείων και του αγροτικού εξοπλισμού Όχι όπως στην Εύβοια, που έταξαν οικονομική στήριξη, αλλά έδωσαν πολύ λιγότερα από ότι δεσμεύτηκαν, όπως καταγγέλλει και ο πρόεδρος ρητινοκαλλιεργητων Εύβοιας.

ΕΝΟΤΗΤΑ II – Άμεσες Δράσεις Αποκατάστασης 

  1. Άμεση απόσυρση των ξένων φερτών υλών από τα χωράφια , για να ξεκινήσουν αμέσως οι γεωργοί την προετοιμασία των καλλιεργειών τους.
  2. Άμεση αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων για να μπορούν να πηγαίνουν οι αγρότες στα χωράφια τους, πριν αρχίσουν οι βροχές του φθινοπώρου και του χειμώνα.

 ΕΝΌΤΗΤΑ ΙΙΙ – Πρόληψη και Σχεδιασμός 

 1.Αμεσος σχεδιασμός και θωράκιση με ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα. Χρηματοδότηση από το Υπουργείο γεωργίας και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

  1. Σχεδιασμός σύγχρονων συλλογικών αρδευτικών έργων με κλειστά δίκτυα αγωγών υπό πίεση και στάγδην άρδευση, για εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, μείωση κόστους παραγωγής και βελτίωση της ποιότητας ζωής των καλλιεργητών, για να μείνουν στον τόπο μας και να συνεχίσουν να καλλιεργούν.
  2. Επιστημονική υποστήριξη από γεωπόνους και γεωργοοικονομολόγους για την άμεση διαχείριση των προβλημάτων που έφερε η πλημμυρική καταστροφή στα χωράφια και την ανάπτυξη νέων πιο προσοδοφόρων καλλιεργειών για την ενίσχυση του γεωργικού εισοδήματος.

 Η άμεση υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων θα στηρίξουν πραγματικά και με προοπτική την μεγάλη μερίδα των πληττόμενων αγροτών της Φθιώτιδας.

 ΌΧΙ στην πώληση των χωραφιών του κάμπου για την ανάπτυξη μεγα-φωτοβολταϊκών.

 ΌΧΙ στο αποτυχημένο μοντέλο της Βόρειας Εύβοιας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των ζημιών, με εξωθεσμικά κέντρα και επιτροπές τύπου Μπένου.. Αφού δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εκλεκτό τους yesmen Περιφερειάρχη γιατί τον ξαναστηρίζουν;

Απλά γιατί είναι βολική λύση.

Γιατί δεν απαιτεί και δεν επιβάλλει στην κεντρική κυβέρνηση όσα έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες και οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας.

 ΝΑΙ στην οικονομική στήριξη των αγροτών για την ανάπτυξη ενός αγροτικού φωτοβολταικού από κάθε αγρότη, για την παραγωγή εισοδήματος και την στήριξη της παραμονής των αγροτών στο τόπο τους.

 Εμεις μπορούμε να απαιτήσουμε και να υλοποιήσουμε τις παραπάνω προτάσεις μας.»

Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση

Απόστολος Γκλέτσος

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκύκλιος για την ορκωμοσία των νέων Δημοτικών αρχών

efthia

Ζεκεντές ή Λιόλιος – Συκιώτης ή Κυρμανίδης

efthia

Στις κάλπες σήμερα 84 δήμοι και 6 περιφέρειες

efthia
Φόρτωση....