Δηλώσεις

Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει το παιχνίδι του ποινικού λαϊκισμού»

Τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αλλαγές στο ποινικό και δικαστικό σύστημα της χώρας μας στο πλαίσιο νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το επόμενο χρονικό διάστημα σχολίασε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ, Γιάννης Σαρακιώτης.

Στη δήλωσή του σημειώνει:

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι του ποινικού λαϊκισμού τη στιγμή που η ίδια καλλιεργεί και εμπεδώνει ένα καθεστώς ατιμωρησίας, το οποίο αντανακλάται σε πλείστες περιπτώσεις, όπως το σκάνδαλο των υποκλοπών και η χορήγηση ασυλίας στα ανώτερα τραπεζικά στελέχη. Η ποινική αυστηρότητά της είναι “κενός λόγος” και δεν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα για τους πολίτες. Για ακόμη μία φορά δημιουργεί εντυπώσεις!

Αντίθετα, η μείωση των δικονομικών εγγυήσεων μέσω της κατάργησης των δικαστικών συμβουλίων και της μείωσης των δικαστών στις συνθέσεις των δικαστηρίων συνιστούν αρνητική εξέλιξη για το Κράτος Δικαίου και την ορθή απονομή της Ποινικής Δικαιοσύνης. Επιπλέον, αντί ουσιαστικών παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, όπως η αναβάθμιση των υποδομών, η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των δικαστηρίων, κουνάει και πάλι το δάχτυλο στους πολίτες, απειλώντας τους με κυρώσεις και δυσχεραίνοντας την πρόσβασή τους στη δικαιοσύνη.»

Σχετικές αναρτήσεις

Ζωντανή μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων Στυλίδας

efthia

Κατώτατος μισθός – κατώτερος των περιστάσεων

efthia

Στον Σ.Σ. Λιανοκλαδίου σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας

efthia
Φόρτωση....