Πολιτική

Τι ζήτησε από το υπ. Πολιτισμού για τη Φθιώτιδα ο Γ. Κοτρωνιάς

Ο βουλευτής Γ. Κοτρωνιάς συναντήθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και έθεσε θέματα που ενδιαφέρουν την περιοχή μας, τα οποία της είχε θέσει και γραπτώς.

Η ανταπόκρισή της Υπουργού  ήταν άμεση , συντονίζοντας εκείνη τη στιγμή τις υπηρεσίες της , ώστε να δοθούν λύση στα παρακάτω θέματα:

1ον  στην παραχώρηση του κυλικείου του κάστρου στον Δήμο Λαμιέων ώστε  να έχουν πλέον πρόσβαση οι πολίτες της Λαμίας και της Φθιώτιδας για αναψυχή.

2ον στην συνέχιση των εργασιών του υπαίθριου θεάτρου εντός των τειχών του κάστρου της Λαμίας (το οποίο είχε  ξεκινήσει επί δημαρχίας του).

3ον την οικονομική ενίσχυση της Εφορείας αρχαιοτήτων Φθιώτιδας για τον καθαρισμό και την ανάδειξη των Μακεδονικών τάφων των Μεξιατών και του αρχαίου κάστρου της Πελασγίας.

4ον   στην αναστήλωση του τοξωτού γεφυριού της  Χιλιαδούς  Δομοκού.

5ον   στην  απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση για να μπορέσουν να απορροφηθούν από τις «αμφικτιονίες»,  τα χρήματα που έχουν διατεθεί για την ανάπλαση του χώρου των Θερμοπυλών.

6ον στην προώθηση στο κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο (ΚΑΣ) προς έγκριση,  της μελέτης που έχει αποσταλεί από τον Μητροπολίτη  Φθιώτιδος κο Συμεών, για την αναστήλωση της εκκλησίας της  Παναγίας της Αρχοντικής του κάστρου.

Στόχος του κ. Κοτρωνιά είναι η ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς  της περιοχής μας έτσι ώστε η Φθιώτιδα να μπει στον χάρτη των τουριστικών προορισμών.

Σχετικές αναρτήσεις

Σαρακιώτης: Η Ν.Δ. δίνει τη χαριστική βολή στη Θεσσαλία

efthia

Δυσλειτουργία Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου

efthia

Εισήγηση Γ. Κοτρωνιά στη Βουλή για το Σ/Ν του υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας

efthia
Φόρτωση....