Εκπαίδευση

Το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας «τσίκνισε» στο Βόλο

        Το Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», στο πλαίσιο του εθίμου της Τσικνοπέμπτης, πραγματοποίησε προχθές,  εκπαιδευτική δράση, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Φθιώτιδας, στον Βόλο. Στόχος της δράσης ήταν αφενός μεν η γνωριμία των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου με περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιφέρειας, αφετέρου δε η ευκαιρία για λίγες στιγμές ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς στη Θεσσαλική πόλη.

Αρχικά, έγινε περιήγηση στη λίμνη Κάρλα, με ξεναγό τον παλαιό συνάδελφο του Σχολείου Χρήστο Καλαντζή, φθάνοντας μέχρι το χωριό Κανάλια, στους πρόποδες του Βορ. Πηλίου. Ακολούθησε επίσκεψη στο Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και προσκύνημα στην εικόνα της Παναγίας της Καναλιώτισσας.

Ακολούθησε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, το οποίο προσέφερε η Μονή Φλαμουρίου Πηλίου. Στη συνέχεια, με ξεναγό τον π. Αθανάσιο, έγινε επίσκεψη, στον ανακαινισμένο ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου, κτίσμα του 12ου – 13ου αι., με τις σπάνιες αγιογραφίες.

Μετά την εκπαιδευτική δράση, η Λαμιώτικη αποστολή οδηγήθηκε σε κατάστημα εστίασης στα «Παλιά» του Βόλου για την ψυχαγωγική διάσταση της εκδρομής. Κοντά στα παιδιά και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, ο οποίος ήλθε από τη Λαμία για να μοιραστεί τη χαρά της ημέρας, μαζί με τον Μητροπολίτη Δημητριάδας και Αλμυρού Ιγνάτιο, ο οποίος προσέφερε γλυκά σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα. Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από τραγούδια τα οποία απέδωσε με εξαιρετικό τρόπο η νεανική ορχήστρα του καταστήματος. Ακολούθησαν τα χρηματικά βραβεία που επέδωσε ο Ποιμενάρχης μας σε μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι γράφτηκαν στο Σχολείο μετά την έναρξη των μαθημάτων και φυσικά το κέφι έφτασε στο αποκορύφωμά του με τον χορό, τον οποίο έσυραν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Αργά το απόγευμα, η αποστολή έφτασε στην παραλία της πόλης για την καθιερωμένη βόλτα και τον καφέ, αγναντεύοντας τον Παγασητικό κόλπο.

Σχετικές αναρτήσεις

«Η ασφαλής χρήση του διαδικτύου» στους μαθητές των Δημ. Σχολείων Λοκρών

efthia

Τα σχολικά κτίρια στη Φθιώτιδα χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου

efthia

Εβδομάδα ανοικτών εργαστηρίων από το Ε.Κ. Λαμίας

efthia
Φόρτωση....