Αυτοδιοικητικές εκλογες 2023

Ψήφος τιμής και όχι συναλλαγής για το Δήμο Στυλίδας!

Την επίσημη ανακοίνωση για την υποψηφιότητά του  στο Δήμο Στυλίδας, έκανε χθες βράδυ από το πάρκο «Καλόγηρος» στη Στυλίδα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Στυλίδας Γιάννης Αποστόλου, παράλληλα με την επικαιροποιημένη ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης «Μαζί Μπορούμε», μπροστά σ’ ένα πολυπληθές κι ενθουσιώδες κοινό, που γέμισε τον χώρο.

Ο κ. Αποστόλου θέλησε συμβολικά να ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα από ένα υπέροχο σημείο της πόλης, το οποίο όμως τα τελευταία χρόνια έδειχνε και δείχνει σημάδια εγκατάλειψης και αποτελεί φανερή εστία μόλυνσης!

Τον υποψήφιο Δήμαρχο υποδέχτηκαν συνεργάτες αλλά και φίλοι της παράταξης που βρέθηκαν στον «Καλόγηρο» από όλα τα σημεία της Ανατολικής Φθιώτιδας κι αυτός έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε αυτούς «…βλέπω ανάμεσα μας φίλες και φίλους από όλα τα χωριά μας, αλλά και φίλες και φίλους από το κέντρο της Στυλίδας.

Όμορφους ανθρώπους με περίσσεια πείρα της ζωής. Ανθρώπους που έχουν δικαίωμα στην ζωή και παλεύουν καθημερινά. Φίλες και φίλους που συμπορευτήκαμε μέχρι τώρα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά και νέους φίλους που έρχονται να σταθούν πλάι μας. Για να υπηρετήσουμε, το μεγάλο…, το ωραίο…, το ιδανικό…

Να υπηρετήσουμε τον τόπο που γεννηθήκαμε, τον τόπο που αγαπήσαμε, τον τόπο που ζούμε και εμείς και τα παιδιά μας. Όλοι εσείς, αγρότες, αλιείς, επαγγελματίες, βιοπαλαιστές και συνταξιούχοι που ήρθατε από την μια μέχρι την άλλη άκρη του δήμου γεμάτοι ελπίδα, γεμάτοι θέληση, γεμάτη διάθεση για προσφορά.

Όλοι εσείς είστε αυτοί που με την συμμετοχή σας και τα ιδανικά σας έχουμε χτίσει και συνεχίζουμε να χτίζουμε το ψηφοδέλτιο μας…»

Η στάση της παράταξης εδώ και 4 χρόνια

Ο κ. Αποστόλου απέφυγε να κάνει κριτική στο… «έργο» της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και μίλησε αποκλειστικά για την στάση της παράταξής του «Μαζί μπορούμε» από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας: «…Θα σας πω όμως για εμάς… Για τις μικρές και μεγάλες καθημερινές μάχες που δώσαμε και δίνουμε τέσσερα χρόνια τώρα… Για την κάθε επόμενη μέρα.

Ήμασταν παρόντες παντού… Και στα εύκολα αλλά κυρίως και στα δύσκολα…

Καταθέσαμε προτάσεις, καταθέσαμε βιώσιμες λύσεις, καταθέσαμε την βούληση και την θέληση μας να βοηθήσουμε προς κάθε κατεύθυνση.

Εισπράξαμε όμως μια αδικαιολόγητη άρνηση… Δεν βρεθήκαμε εδώ σήμερα για να κάνουμε κριτική στην δημοτική αρχή. Όλοι μαζί και ο καθένας μας ξεχωριστά έχουμε κρίση και άποψη για το τι έγινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σήμερα… είμαστε εδώ να επαναβεβαιώσουμε την ισχυρή μας βούληση και την διάθεση να πάμε τον τόπο μας … μπροστά.

Είμαστε εδώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί – δίχως αποκλεισμούς, τις γνώσεις και τις σκέψεις μας, τα όνειρα μας και την θετική μας διάθεση για να αλλάξουμε κεφάλαιο … Να προχωρήσουμε και να κάνουμε τον Δήμο Στυλίδας να ξεχωρίσει. Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε το μέλλον του τόπου, το μέλλον του δήμου, το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν είναι μόνο τα μεγάλα έργα υποδομής που λείπουν σήμερα από τον δήμο μας, είναι η καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας από άκρη σε άκρη. Είναι ο αγροτικός δρόμος που πρέπει να είναι έτοιμος για να πάει ο αγρότης στο χωράφι. Είναι οι εσωτερικοί δρόμοι της πόλης και των χωριών που θα πρέπει να είναι για να μπορούμε να πηγαίνουμε ασφαλείς στα σπίτια μας.

Είναι τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης που θα πρέπει να παρέχουν συνεχές και φτηνό νερό. Είναι όλες εκείνες οι υποδομές που γενικότερα θα πρέπει κάθε στιγμή να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επαγγελματιών. Είναι όμως πάνω από όλα οι ίσες ευκαιρίες για όλους και σε όλα. Για μας δεν υπάρχουν πολίτες δικοί μας και δικοί τους. Υπάρχουν πολίτες που πρέπει να εξυπηρετούνται, υπάρχουν ανάγκες που πρέπει να ικανοποιούνται, υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να λύνονται…»

Χέρι φιλίας προς όλους

«…Απόψε είμαστε εδώ για να δώσουμε χέρι φιλίας σε όλους ανεξαιρέτως. Δεν είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε καφενεία διαφορετικών αποχρώσεων.

Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, είμαστε εδώ για να κατακτήσουμε τις χαμένες ευκαιρίες. Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε την σύνθεση των απόψεων και τον δημοκρατικό διάλογο. Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε στις ανάγκες της επόμενης ημέρας.

Οι εκλογές στις 8 του Οκτώβρη δεν είναι ένας περίπατος. Είναι μια δοκιμασία. Δεν είναι ένας δρόμος ταχύτητας, είναι ένας δρόμος αντοχής.

Είναι ένας μαραθώνιος γιατί έχουμε απέναντι μας τους ανθρώπους που πρέπει να μας πιστέψουν. Ανθρώπους που με ευγένεια και με υπομονή πρέπει να πείσουμε για τον σκοπό μας.

Ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα σε κάθε γωνιά, από άκρη σε άκρη για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στα σύγχρονα προβλήματα. Απόψε εδώ, από αυτή τη συμβολική πλευρά της πόλης μας, δεν ζητάμε στήριξη και ψήφο ανοχής. Ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης.

Όλοι εμείς δεν ήρθαμε, μεγαλώσαμε εδώ, μένουμε εδώ. Είμαστε από αυτούς που νιώθουμε το καρδιοχτύπι της περιοχής, νιώθουμε την ανάσα και την αύρα της θάλασσας, την δροσιά και τον ήχο του βουνού. Νιώθουμε την αγωνία και το άγχος του γείτονά μας που προσπαθεί να ζήσει, που προσπαθεί να επιβιώσει, που προσπαθεί να δώσει ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά του. Δεν ήρθαμε εδώ απλά να πούμε όμορφα λόγια…»

Δεν μοιράζουμε υποσχέσεις και αξιώματα

«…Δεν ήρθαμε εδώ να δώσουμε υποσχέσεις και να μοιράσουμε αξιώματα. Ήρθαμε εδώ για να δηλώσουμε δυνατά ότι είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε. Τίποτα δεν χαρίζεται, χρειάζεται πολλή προσπάθεια. Προσπάθεια από όλους.

Είμαστε απόψε εδώ να δηλώσουμε δυνατά, ότι όλοι εμείς, θα παλέψουμε για να κατακτήσουμε το αποτέλεσμα που θα δικαιώσει όλους μας για τις προθέσεις μας και τον κόπο μας. Αλλά και όλους εσάς για την τιμή που θα μας κάνετε να μας αναθέσετε την τύχη του δήμου τα επόμενα χρόνια. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με τους ανθρώπους της τέχνης και του πνεύματος, την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, το πνευματικό μας κεφάλαιο που ήταν πάντα δίπλα μας προκαλώντας μας αισθητική, συγκίνηση και προβληματισμό μέσα από τα έργα τους, που μπορεί και πρέπει να είναι η πυξίδα του δρόμου και της πορείας μας για να μας παράγει αξία ο τόπος. Είναι το συγκριτικό με πλεονέκτημα, τους θέλουμε δίπλα μας.

Θέλουμε στο πλάι μας τους έμπειρους αυτοδιοικητικούς γιατί αυτοί καταλαβαίνουν καλύτερα το χτυποκάρδι της περιοχής. Θέλουμε κοντά μας τις νέες και του νέους με την ζωντάνια τους, την φαντασία τους αλλά και τις ξεχωριστές δυνατότητες τους.

Θέλουμε κοντά μας όλους όσους με την γνώση τους μπορούν να μας διορθώνουν, τους ηλικιωμένους με την σοφία τους και τις εμπειρίες τους για οδηγό μας. Θέλουμε κοντά μας τους ανθρώπους του χωριού και της πόλης, τους αγρότες, τους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους.

Θέλουμε κοντά μας το μεγάλο κεφάλαιο της ύπαρξής μας, το μεγάλο κεφάλαιο πολλαπλών ρόλων, τις γυναίκες, την μάνα, την θυγατέρα, την αδερφή, την σύζυγό. Να αδράξουμε την υπομονή και την επιμονή τους, να μάθουμε από την δημιουργικότητα τους. Δεν μας περισσεύει κανείς. Είμαστε όλοι αναγκαίοι και απαραίτητοι για την ανασύνταξη της περιοχής μας.

Να βάλουμε όλοι μαζί τις προτεραιότητες, να προγραμματίσουμε και να υπολογίσουμε τις στρατηγικές μας επιλογές. Να θεμελιώσουμε μια δημιουργική σχέση ανάμεσα μας. Μια σχέση εμπιστοσύνης με πυξίδα την συνεχή και αδιάλειπτη λογοδοσία…»

Από σήμερα ξεκινάμε τη μεγάλη μάχη…

«… Από σήμερα ξεκινούμε την μεγάλη μάχη. Φεύγοντας από δω θέλουμε να φτάσει το μήνυμα σε όλα τα χωριά και σε όλα τα σημεία από άκρη σε άκρη στον δήμο. Ξεκινάμε μια μάχη πόρτα πόρτα χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς αλαζονεία και χωρίς προσωπικούς εγωισμός.

Κλείστε τα αυτιά σας σε κούφιες υποσχέσεις και όνειρα θερινής νυκτός. Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες, σε νεόκοπους μάγους και σε ταχυδακτυλουργούς.

Ζούμε εδώ. Είμαστε ζωντανά κύτταρα της τοπικής κοινωνίας με δράση και ευαισθησίες. Είμαστε άνθρωποι από όλο το παραγωγικό, οικονομικό, πολιτισμικό, κοινωνικό και πολιτικό φάσμα. Κουβαλάμε στις πλάτες μας την προοπτική και την ελπίδα για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Κουβαλάμε στις πλάτες μας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Είμαστε εδώ ανοιχτοί στο δημόσιο διάλογο, στις δημιουργικές προτάσεις. Έτοιμοι όσο ποτέ άλλοτε.

Είμαστε εδώ να εργαστούμε με τιμιότητα, σοβαρότητα, καθαρό βλέμμα και τόλμη για όλα όσα αξίζει ο τόπος μας.

Είμαστε εδώ να διορθώσουμε, να δημιουργήσουμε, να δώσουμε ανάπτυξη, να εγγυηθούμε στους νέους μας καλύτερες μέρες, καλύτερες δουλειές, καλύτερο και  δημιουργικό περιβάλλον σε καλύτερες συνθήκες ζωής.

Είμαστε εδώ να εγγυηθούμε σε όλους ότι στον νέο δήμο θα βρουν τον συμπαραστάτη τους στις ανησυχίες τους, τον στυλοβάτη στην προσπάθεια τους και τον μπροστάρη στον αγώνα τους. Είμαστε παρόντες, με θέσεις, με προτάσεις, αλλά και με προγραμματισμό για τον δήμο του μέλλοντος, τις ανάγκες της επόμενης ημέρας. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε. Είμαστε ίσοι απέναντι σε ίσους…»

 

Τις επόμενες ημέρες τα ονόματα των υποψηφίων

Σε αυτό το ταξίδι δεν είμαι μόνος. Είχα και έχω μαζί μου αξιόλογους και υπέροχους ανθρώπους. Ανθρώπους που στήριξαν τον συνδυασμό και συνεχίζουν να δίνουν την μάχη τους κάθε μέρα. Ανθρώπους που μας έκαναν την τιμή να συστρατευθούν μαζί μας και που καθημερινά πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο μας.

Αυτούς τους υποψήφιους από το περήφανο ψηφοδέλτιο μας από το πιο υπερκομματικό, το πιο πλήρες, το πιο αντιπροσωπευτικό της τοπικής μας κοινωνίας και καθαρό ψηφοδέλτιο του διευρυμένου δήμου Στυλίδας θα σας παρουσιάζουμε τμηματικά τις επόμενες ημέρες.

Τους ανθρώπους αυτούς που είναι πάνω από όλα τα δικά σας παιδιά, οι δικοί σας άνθρωποι, αυτοί με τους οποίους ενώσαμε τις τύχες μας, προχωράμε μαζί χέρι χέρι και θα κερδίσουμε τον τίμιο αγώνα μας. Έχω τον τιμή να με έχουν εμπιστευτεί υπέροχοι και ηθικοί άνθρωποι και αυτήν εμπιστοσύνη υπόσχομαι να μην την προδώσω ποτέ.

Ψήφος τιμής κι όχι συναλλαγής

«… Η σημερινή βραδιά σφραγίζει το αύριο του δήμου μας. Σήμερα εσείς στέλνετε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Τώρα είναι η δική σας σειρά. Τώρα είναι η δική σας ώρα. Σας καλώ να δώσουμε την δική μας μάχη μέρα και νύχτα. Να δείξουμε την δύναμη μας, να δείξουμε την δική μας ευθύνη που είναι η ευθύνη της ψήφου. Επιτέλους η ψήφος για τον δήμο Στυλίδας να είναι ψήφος τιμής όχι ψήφος συναλλαγής.

Σας καλώ να πάρουμε την τύχη του δήμου στα χέρια μας.

Σας καλώ στο ταξίδι που αρχίζει σήμερα. Τώρα χρειάζεται η προσωπική μας θυσία, ο προσωπικός μας αγώνας. Το μήνυμα την νίκης είναι ένα…»

Ακολουθούν 6 χαρακτηριστικά βίντεο από την χθεσινή ομιλία του ΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ…

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκύκλιος για την ορκωμοσία των νέων Δημοτικών αρχών

efthia

Ζεκεντές ή Λιόλιος – Συκιώτης ή Κυρμανίδης

efthia

Στις κάλπες σήμερα 84 δήμοι και 6 περιφέρειες

efthia
Φόρτωση....