Πολιτική

«Όσο και να θέλετε να το αποκρύψετε θα απαντήσετε για τις υποχωρήσεις Μητσοτάκη»

«Θα πρέπει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, να μας απαντήσει για τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη εδώ στο ΣΚΑΙ και τις δηλώσεις του για τις υποχωρήσεις στα ελληνοτουρκικά. Βγαίνει ο Πρωθυπουργός και εξαγγέλλει υποχωρήσεις από πάγιες θέσεις της χώρας στα ελληνοτουρκικά. Ποιες θα είναι οι υποχωρήσεις που θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης στα ελληνοτουρκικά;» ανέφερε απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο εκπρόσωπο της Ν.Δ., κ. Ρωμανό, ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ, Γιάννης Σαρακιώτης κατά την παρουσία του στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Καλημέρα».

Απαντώντας σε σχόλιο του Γ. Αυτιά σχετικά με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα σημείωσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης αυτό που μας έλεγε από το 2019 μέχρι και σήμερα είναι για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Το ακούγαμε επί τέσσερα χρόνια ότι θα το επιτύγχανε το προσεχές εξάμηνο, δεν το πέτυχε την προηγούμενη τετραετία και το μεταθέτει τώρα στη δεύτερη».

Αναφερόμενος στην στάση που είχε τηρήσει ο κ. Μητσοτάκης στο παρελθόν απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργός, στην Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε ότι:

«Αν θέλετε να έρθουμε στα θέματα των δημοσίων υπαλλήλων, να υπενθυμίσουμε ότι, ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο Υπουργός ο οποίος απέλυε κατά δεκάδες, χιλιάδες τους δημοσίους υπαλλήλους».

Απαντώντας στο σχόλιο ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έδωσε χρήματα στους πολίτες, επεσήμανε ότι, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του αξιοποιούσε το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, υπενθυμίζοντας τα εξής:

«Τον Αύγουστο του 2018 ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έβγαλε τη χώρα μας από τα μνημόνια που μας έβαλαν η ΝΔ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον Οκτώβρη έδωσε 1 δισ. ευρώ σε ένστολους, πυροσβέστες, καθηγητές πανεπιστημίου, κτλ., δηλαδή τα αναδρομικά που είχαν κοπεί κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά. Για να μην αναφέρω το κοινωνικό μέρισμα ή τη 13η σύνταξη που δόθηκαν επί ημερών μας.»

Σχολιάζοντας την επιδοματική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση της ΝΔ, σημείωσε ότι:

«Συγχαρητήρια στη ΝΔ, που το 2019 πριν εκλεγεί Κυβέρνηση μας κατηγορούσε ότι τα επιδόματα που έδινε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τότε ήταν ψίχουλα και επιδόματα ανέχειας και ότι οι Έλληνες θέλουν αξιοπρέπεια. Τα ξέχασαν όλα αυτά στη ΝΔ και σήμερα ακολουθούν μία άκρως επιδοματική πολιτική. Συγχαρητήρια για την αλλαγή στάσης.»

Τέλος, τοποθετήθηκε για την επόμενη ημέρα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ, σχολιάζοντας ότι:

«Και ενωμένοι θα πάμε και ενωμένοι θα βγούμε από τη διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας και το γεγονός ότι, υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι μόνο θετικό είναι.»

Σχετικές αναρτήσεις

Τροπολογία Σαρακιώτη για την επαναφορά του επιδόματος ειδικών συνθηκών των δικαστικών υπαλλήλων

efthia

Σαρακιώτης: Η Ν.Δ. δίνει τη χαριστική βολή στη Θεσσαλία

efthia

Δυσλειτουργία Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου

efthia
Φόρτωση....