Απόψεις

Επαναφορά του θεσμού των Σ υ ν ο ι κ ι α κ ώ ν Σ υ μ β ο υ λ ί ω ν

Στην κρίση που -κατά την γνώμη μου- διανύει η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση σήμερα, απαντάει κανείς με το δικό του εναλλακτικό σχέδιο. Σ’ αυτό κυρίαρχο ρόλο πρέπει να έχει ο πολίτης.

Η επαναφορά του θεσμού των  Σ υ ν ο ι κ ι α κ ώ ν   Σ υ μ β ο υ λ ί ω ν  για τη βελτίωση της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου και της συμμετοχής του πολίτη είναι ένα μέτρο. Να δοθεί δύναμη στη συνοικία και φωνή στη γειτονιά!

Τα Συνοικιακά Συμβούλια είναι ένας θεσμός που πρόσφερε πολλά στο παρελθόν, εκφυλίστηκε στη συνέχεια για να καταργηθεί, όταν επιλέχτηκε η σταδιακή συρρίκνωση και η αλλαγή του ρόλου και του τρόπου λειτουργίας της αυτοδιοίκησης με τους νόμους «Καποδίστριας», «Καλλικράτης» και «Κλεισθένης»,.

Τα Συνοικιακά Συμβούλια μπορούν να λειτουργούν αυτόνομα και ο ρόλος τους να είναι συμβουλευτικός προς τον Δήμο, συγκεντρώνοντας, καταγράφοντας και ιεραρχώντας τα τρέχοντα ζητήματα, που απασχολούν την κάθε συνοικία.

Να επεξεργάζονται το κάθε θέμα και να προτείνουν λύσεις προς την Δημοτική Αρχή και τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου.

Να εισηγούνται προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση και την αναβάθμιση της λειτουργίας και της εικόνας της περιοχής τους.

Ο Κανονισμός Λειτουργίας θα ορίζει ακριβώς το περιεχόμενο της δράσης τους.

Ιδού η Ρόδος…

 

Στέφανος Σταμέλλος

https://www.facebook.com/stefanos.stamellos/

Σχετικές αναρτήσεις

Πρόεδρε-κομματάρχες, τώρα θα βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στην τουρκοδιζωνική σας! Δεν θα τουρκέψουμε!

efthia

Μισός αιώνας βάρβαρης Τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο – Οι στρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας

efthia

Αλγερία: Καλλιέργεια σιταριού στη Σαχάρα

efthia
Φόρτωση....