Αυτοδιοικητικές εκλογες 2023

Θύμιος Καραΐσκος: Με τη δική σας εντολή θα πάμε τη Λαμία μας, ακόμη πιο μπροστά, ακόμη πιο ψηλά!

Με την κεντρική του ομιλία, στη Λαμία, ολοκλήρωσε απόψε την προεκλογική περίοδο ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος. Έξω από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», στην οδό Διάκου, έδωσε το παλμό της Κυριακής των εκλογών, το μήνυμα Νίκης. Το μήνυμα αντίστασης σε λογικές και πρακτικές ξένες προς τη Λαμία.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια να σταματήσει η Λαμία να είναι παρατηρητής και ουραγός και να γίνει πόλη πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις. Στην προσπάθεια που έγινε για να λάβει υπόσταση το όραμα του συνδυασμού και εκπονήθηκε ένα σχέδιο δράσης με κοινωνικό πρόσημο και στο επίκεντρο τον δημότη. Ο κ. Καραΐσκος, μάλιστα, τόνισε ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού και το 2019 και το 2023 προέκυψε μετά από διαβούλευση με τους πολίτες.

«Υλοποιήσαμε έργα υποδομών και παρεμβάσεις που για δεκαετίες απουσίαζαν από τη Λαμία. Κόντρα στις αντιξοότητες και στον περιορισμένο πραγματικό χρόνο που είχαμε μπροστά μας, θέσαμε σε εφαρμογή το μεγαλύτερο αναπτυξιακό σχέδιο στην ιστορία του Δήμου. Κατά τη διάρκεια της τετραετίας 2019-2023, σχεδιάσαμε, μελετήσαμε και υλοποιούμε περισσότερα από 250 έργα σε κάθε γειτονιά του Δήμου. Είναι ένα πρόγραμμα ύψους 227.000.000 ευρώ.», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καραΐσκος κάλεσε όλους τους κατοίκους της Λαμίας, ανεξαρτήτως πολιτικής και κομματικής τοποθέτησης, να δώσουν τη μάχη για τη Λαμία που αξίζουν. «Ο Δήμος μας πρέπει να παραμείνει κύτταρο δημοκρατίας. Ενωμένοι βάζουμε μπρος ένα απτό, κοστολογημένο σχέδιο που θα δώσει στη Λαμία τη θέση που της αξίζει. Απόψε η πόλη μας η Λαμία που αγαπάμε στέλνει ένα μήνυμα νίκης. Μεθαύριο το μήνυμα αυτό θα μετατραπεί σε εντολή. Σε εντολή για σκληρή δουλειά. Για να πάμε, όλοι μαζί τη Λαμία μας, ακόμη πιο μπροστά, ακόμη πιο ψηλά. Την Κυριακή είναι η μέρα που για ακόμη μια φορά θα κάνετε τη Λαμία περήφανη.»

Νέα επίθεση στον συνδυασμό του Πανουργιά Παπαϊωάννου

Στον επίλογο της ομιλίας του ο κ. Καραίσκος επιτέθηκε ξανά τόσο στον αντίπαλό του Πανουργιά Παπαϊωάννου όσο και στον συνδυασμό του, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

 «Τον τελευταίο ένα χρόνο βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Δεν θα σταθώ σε όσα έχω καταγγείλει δημόσια στη δικαιοσύνη, αλλά σε όσα γίνατε μάρτυρες και εσείς οι ίδιοι.

Τόνοι τοξικότητας, χυδαίες επιθέσεις, προσπάθεια να γίνει το άσπρο μαύρο.

Και τι δεν είδαμε… και τι δεν ακούσαμε.

Περίσσεψε το θράσος, η  αλαζονεία, ο μηδενισμός, η απαξίωση  κάθε προσπάθειας και η ισοπέδωση κάθε αντίθετης άποψης.

Δείγμα του θράσους και της αλαζονείας  τους, είναι να παραβιάζεται ανερυθρίαστα κάθε κανόνας δεοντολογίας και ευπρέπειας στη προεκλογική περίοδο και  κάποιοι  να προσπαθούν να εισάγουν νέα ήθη.

Για πρώτη φορά στην ιστορία μιας προεκλογικής περιόδου της πόλης μας, υποψήφιος Δήμαρχος προσπαθεί να δοξαστεί κρυπτόμενος, αρνείται το διάλογο, δεν εμφανίζεται  σε debate και τη μια και μοναδική φορά που εμφανίζεται με άλλους συνυποψηφίους του, χυδαιολογεί και υβρίζει.

Για πρώτη φορά συνδυασμός διεκδικεί την εμπιστοσύνη των πολιτών, χωρίς να παρουσιάζει πρόγραμμα και θέσεις για να αξιολογηθεί από τους δημότες. 

Συμπεριφορές που, αν μη τι άλλο,  προσβάλουν  τους πολίτες της Λαμίας, οι οποίοι απαιτούν ένα πολιτισμένο διάλογο για να ενημερωθούν.

Θυμήθηκαν είκοσι μέρες πριν τις εκλογές να ανακοινώσουν διαβούλευση, χωρίς ακόμα και τότε, να παρουσιάσουν καμία πρόταση στους δημότες.

Ετσι, αντί για πρόγραμμα επέλεξαν να γράψουν στο πόδι 10 αράδες. Χωρίς κοστολόγηση, χωρίς σχέδιο. Μια πρόχειρη έκθεση ιδεών.

Θα αναγνωρίσω όμως κάτι στην προσπάθειά τους.

Ότι επιχείρησαν, το έκαναν με συνέπεια, χωρίς να κρύψουν τον πραγματικό τους εαυτό, δίχως καθόλου να λοξοδρομήσουν.

Συμμάχους και εμπροσθοφυλακή σε αυτή τη προσπάθεια, είχαν αυτούς, που στις προηγούμενες εκλογές οι δημότες, τους έβαλαν στο περιθώριο, όπως και αυτούς που ενδιαφέρονται τάχα να υπηρετήσουν το συμφέρον του Δήμου, ενώ οι ίδιοι, με τις πράξεις τους το ζημίωσαν και τελικά αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το προσωπικό τους συμφέρον.

Οι δημότες μας όμως έχουν και κρίση και μνήμη. Και πάνω από όλα, έχουν αξιοπρέπεια.

 Η Λαμία ήταν, είναι και θα παραμείνει μια περήφανη πόλη».

 

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκύκλιος για την ορκωμοσία των νέων Δημοτικών αρχών

efthia

Ζεκεντές ή Λιόλιος – Συκιώτης ή Κυρμανίδης

efthia

Στις κάλπες σήμερα 84 δήμοι και 6 περιφέρειες

efthia
Φόρτωση....