Αυτοδιοικητικές εκλογες 2023

Σπανός, Κυριακάκης καταδικάζουν το επεισόδιο με τον Δήμαρχο Λαμιέων

Τη θέση τους σχετικά με το χθεσινοβραδινό επεισόδιο σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου  Καραίσκου, εξέφρασαν σήμερα τόσο ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός όσο και ο Βασίλης Κυριακάκης από την Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία.

Συγκεκριμένα;

Φάνης Σπανός: Καταδικάζουμε ρητά και απερίφραστα τη χτεσινοβραδινή βίαιη επίθεση, σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων, Θύμιου Καραΐσκου.

Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση έρευνα για την σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.

Τόνισα δημόσια προ ημερών ότι «ο τρόπος που κάνουμε εκλογές καθορίζει τον τρόπο που θα διοικηθούμε. Και ο τρόπος που θα διοικηθούμε καθορίζει  και τον τρόπο που θα ζήσουμε».

Αισθάνομαι σήμερα την ανάγκη να προσθέσω ότι αυτή η σκέψη δεν είναι αυτοαναφορική για όσους ασχολούμαστε με τα κοινά, αλλά μας αφορά συνολικά ως κοινωνία. Όλους μαζί, αλλά και καθεμία και καθέναν μας ξεχωριστά.

Βασίλης Κυριακάκης: Καταδικάζουμε απερίφραστα την θρασυδειλη,τραμπούκικη επίθεση από αγνώστους,σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων κ. Καραΐσκου.
Τέτοιες πρωτοφανείς στην ιστορία του δήμου μας εκδηλώσεις βίας δυναμιτίζουν την ομαλή πορεία προς τις εκλογές,δεν προσφέρουν στην ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και δεν συνάδουν με το δημοκρατικό διάλογο.
Ο προεκλογικός αγώνας πρέπει να στηριχθεί αποκλειστικά στην αντιπαράθεση θέσεων και προγραμμάτων των παρατάξεων που διεκδικούν το Δήμο.
Οι δημότες πρέπει να μπορούν να έχουν γνώση των προτάσεων και θέσεων όλων των υποψηφίων πάνω στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης,μακριά από την πόλωση,τον διχασμό  και τη βία  στην πολιτική ζωή που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν.
Εμείς θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός υγιούς  προεκλογικού κλίματος ώστε οι πολίτες να απεγκλωβιστούν από τέτοιες λογικές και να  κρίνουν τους συνδυασμούς και τους υποψήφιους με βάση τις θέσεις και τα προγράμματα τους.

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκύκλιος για την ορκωμοσία των νέων Δημοτικών αρχών

efthia

Ζεκεντές ή Λιόλιος – Συκιώτης ή Κυρμανίδης

efthia

Στις κάλπες σήμερα 84 δήμοι και 6 περιφέρειες

efthia
Φόρτωση....