ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχεται σήμερα στο ΔΑΚΛ τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό

Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται να γίνει σήμερα Σάββατο, στις 17.30, στο ΔΑΚΛ, όπου ο ΠΑΣ Λαμία που βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα (καλύτερη επαρχιακή ομάδα) Α’  Εθνικής, υποδέχεται τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, που στοχεύει τη νίκη για να παραμείνει μόνος του στην κορυφή.

Από την άλλη η Λαμία που φέτος έχει κάνει εκπληκτική πορεία μέχρι τώρα φιλοδοξεί να κοντράρει τους «πράσινους»  και να του κόψει βαθμό ή βαθμούς.

Ο Λεωνίδας Βόκολος έχει επιλέξει για τη σημερινή αναμέτρηση που ανοίγει την αυλαία της 10ης αγωνιστικής, τους παρακάτω 21 παίκτες:

  1. Χατζηεμμανουήλ
  2. Κοσέλεβ
  3. Τρόπουλος
  4. Τζανετόπουλος
  5. Τζανδάρης
  6. Σίντκλεϊ
  7. Παπαδόπουλος
  8. Αμαράλ
  9. Κορνέζος
  10. Βασιλαντωνόπουλος
  11. Νούνιες
  12. Μαρτίνεθ
  13. Σλίβκα
  14. Σιμόν
  15. Σαντάνα
  16. Τσιλούλης
  17. Λόνγκο
  18. Καρλίτος
  19. Τσιλιανίδης

18.Τόσιτς

  1. Ακούνια

***  Εκτός αποστολής έμειναν για διαφόρους λόγους οι ποδοσφαιριστές: Νάγκι, Σαραμαντάς, Πάβλοβετς, Λαμπρόπουλος, Αντέτζο, Γιαννούτσος, Μούλα, Στάνκο, Ασκόβσκι, Κοντονίκος, Τζαγκόεφ, Μάλτσι, Λέϊκ, Τσούκαλος, Τερεζίου.

***   Διαιτητής του ματς είναι ο Μανούχος (Αργολίδας)

 

Προϊστορία

 

Με σκορ 2-0 είναι οι τρεις τελευταίες νίκες του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τη Λαμία. Οι δύο σημειώθηκαν στο περσινό πρωτάθλημα, στη Φθιώτιδα για τον Α’ Γύρο και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Το ακριβώς προηγούμενο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν για το Κύπελλο Ελλάδος, όπου οι Πράσινοι επικράτησαν με 2-0 στη Λαμία.

Συνολικά ο Παναθηναϊκός δεν έχει δεχθεί γκολ στις πέντε τελευταίες του αναμετρήσεις με τη Λαμία, η οποία τα προηγούμενα χρόνια είχε δημιουργήσει μια πολύ καλή παράδοση απέναντι στους Πράσινους.

Το 2018-19 η Λαμία επικράτησε δύο φορές του Παναθηναϊκού εντός έδρας, για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος, όπου μάλιστα πήρε και την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Εκείνη ήταν και η τελευταία νίκη της Λαμίας κόντρα στον Παναθηναϊκό, στις 21 Ιανουαρίου 2019, όταν επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Μπερτόλιο.

Από εκείνη την αναμέτρηση και μετά έχουν συναντηθεί έντεκα φορές για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος, με τον Παναθηναϊκό να έχει επικρατήσει στις εννέα και υπάρχουν δύο ισοπαλίες, η μια στην έδρα της Λαμίας και η άλλη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οι δύο από τις τρεις νίκες του Παναθηναϊκού με γηπεδούχο τη Λαμία είναι με 2-0, ενώ και οι δύο ισοπαλίες που έχουν σημειωθεί είναι με σκορ 1-1.

Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει σημειώσει τέσσερα γκολ στις πέντε τελευταίες συναντήσεις με τη Λαμία σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ και ο Παλάσιος έχει σκοράρει στα δύο τελευταία εκτός έδρας με τη Λαμία.

6  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

1  ΝΙΚΗ ΛΑΜΙΑΣ

2  ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

3  ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

ΓΚΟΛ: 4-9

 

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

 

Σάββατο  4  Νοέμβρη  2023

17:30 ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

20:00 ΚΗΦΙΣΙΑ – A.E.K.

Κυριακή  5  Νοέμβρη  2023

16:00 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

17:30 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΒΟΛΟΣ

19:30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ.

20:15 ΑΡΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Δευτέρα  6  Νοέμβρη  2023

18:00 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – Ο.Φ.Η.

Σχετικές αναρτήσεις

Α’ Εθνική – πλέι οφ: Οι αριθμοί της 7ης αγωνιστικής

efthia

Το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στην Α2 Εθνική

efthia

Τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των αγώνων πλέι οφ Α’ Εθνικής

efthia
Φόρτωση....