Ψυχαγωγία

Όλα όσα έγιναν στο «Green Genesis» στη Δίβρη

Στο πλαίσιο του Divris Fest, έλαβε χώρα η δράση “Green Genesis” #treeplanting, στη Δίβρη. Ήταν μια δράση που συνδύασε την φύση με την μουσική, δίνοντας ένα ιδιαίτερο νόημα στη φράση “περιβάλλον και ψυχαγωγία”.

Το «Green Genesis» είναι κομμάτι του φεστιβάλ του χωριού, του Divris Fest, και συγκεκριμένα ενός project με τίτλο “Planting trees”.

Ομόφωνα η ομάδα δεσμεύτηκε στο Divris Fest 2023, να φυτευτεί ένα δένδρο με κάθε αγορά μιας μπλούζας ή πάνινης τσάντας από τα merch μας.

Φροντίζεις εσύ το στυλ σου, φροντίζοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον!

Εννοείται πως το project θα τρέχει και στο Divris Fest 2024!

Ξεκίνησε το πρόγραμμα με μια ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο της Δίβρης. Ο Δημ. Ηλιόπουλος, μας ταξίδεψε με τις ιστορίες του από τα παλιά. Μικροί και μεγάλοι ακούγαμε και φανταζόμασταν τα λεγόμενά του.

Το Λαογραφικό μουσείο, είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός για τον τόπο.

Ακολούθησε η δράση της δεντροφύτευσης.

Οι εργασίες έγιναν ομαδικά σε διάσπαρτα σημεία του χωριού.

Η πρώτη ομάδα είχε αναλάβει την αναδάσωση στα «Αλώνια», όπου μετά την πυρκαγιά του 2019 κάηκαν σχεδόν όλα τα δένδρα από προηγούμενες δενδροφυτεύσεις.

 Η δεύτερη, τα Πλατάνια και η τρίτη ομάδα, με τους μικρούς μας φίλους, τη διακόσμηση της πλατείας Καναβού με πολύχρωμα λουλούδια.

Παρόλη την θετική ενέργεια, η φύση έκανε τη δική της “επίδειξη δύναμης”, καθώς ένας ισχυρός άνεμος «μας έφερε τα πάνω κάτω», λίγο πριν ξεκινήσει το μεγάλο party…

Μαζεύτηκαν τα πάντα, φορτώθηκαν στα αγροτικά, και με τη βοήθεια όλων, χωριανών και φίλων, στήθηκαν στα Πλατάνια.

Η Billie Kark, ο Dimitris Galdanidis και η Afroditi Panopoulou, έφτιαξαν τη διάθεσή με τους τέκνο και house ρυθμούς τους.

Χάρισαν μια αξέχαστη βραδιά, που εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο «οικογενειακό πάρτι», με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν και να ζουν το κάθε λεπτό και τη ζεστή φιλοξενία του χωριού (γιατί από κρύο… μας «έγκιαξε» που λένε και στη Δίβρη…).

Σχετικές αναρτήσεις

Μουσική περατζάδα «Τραγουδώντας στα Στενά της πόλης

efthia

26 Αυγούστου 2023: Το DivrisFest ξαναχτυπά!

efthia
Φόρτωση....